Iolu: Grup de români blocați în zona liberă de pe Ataturk cu care echipa consulară ține legătura telefonic

Iolu: Grup de români blocați în zona liberă de pe Ataturk cu care echipa consulară ține legătura telefonic

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Liviu Iolu a declarat că există un mai mulți cetățeni români blocați în zona liberă a aeroportului Ataturk din Istanbul, iar o echipă de la Consulatul României s-a deplasat în zona aeroportului încercând să îi preia.

"O echipă de la Consulatul României s-a deplasat la aeroportul Ataturk, dar este în afara zonei protejate de autoritățile turce. Există un grup de români blocați în zona liberă, după controlul pașapoartelor, cu care echipa consulară ține legătura telefonic. Sunt români care așteptau să plece cu o cursă Turkish Airlines care nu a mai mai zburat. Echipa de la Consulat încearcă acum să îi preia și să îi ajute", a afirmat Iolu.
Doi suspecți s-au aruncat în aer la Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul în fața punctelor de control de la terminalul de sosiri, după ce poliția a deschis focul asupra lor, a anunțat un oficial turc, citat de dpa .

Ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag, a precizat, potrivit EFE, că cel puțin zece persoane au fost ucise în acest atentat-sinucigaș.

AGERPRES / (AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”