Iolu: Guvernul a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Iolu: Guvernul a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"A fost o hotărâre pentru transmiterea Hotelului Triumf (...), aflat în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Autonome 'Administrația Protocolului de Stat' în administrarea Ministerului Afacerilor Externe", a precizat Iolu.

Întrebat dacă Direcția Națională Anticorupție, despre care s-a spus că urma să primească Hotelul Triumf, va primi un alt sediu, Liviu Iolu a răspuns: "Sunt mai multe cereri, de la mai multe instituții, pentru Hotelul Triumf. Hotărârea de azi (...) a fost ca Hotelul Triumf să meargă către MAE (...), una dintre instituțiile care și-au dorit această clădire".

Liviu Iolu a precizat că Ministerul Justiției "și-a dat avizul" pe această hotărâre.

"Au fost niște (...) clarificări până la urmă, pe care le-au făcut și cei de la Ministerul Justiției. Înțeleg că nu s-a mai dorit acest sediu", a spus Iolu, confirmând că și DNA s-a numărat printre instituțiile care au dorit Hotelul Triumf.

Întrebat dacă ulterior DNA nu a mai dorit Hotelul Triumf, Iolu a răspuns: "Se pare că nu, din ce știu. Au fost discuții cu toată lumea, cu toate instituțiile care au cerut acest sediu".

Totodată, Liviu Iolu a afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are "risc seismic ridicat".

De asemenea, întrebat dacă MAE se va muta definitiv în Hotelul Triumf, Iolu a precizat: "Se va muta definitiv în măsura în care va avea finanțarea necesară pentru a renova, pentru că trebuie renovat acel sediu. Iar din argumentele Ministerului Afacerilor Externe rețin că actualul sediu principal al ministerului este cu risc seismic ridicat. (...) Așadar, de asta au cerut un alt sediu pentru sediul central al Ministerului Afacerilor Externe".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria