Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Iolu: Guvernul a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"A fost o hotărâre pentru transmiterea Hotelului Triumf (...), aflat în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Autonome 'Administrația Protocolului de Stat' în administrarea Ministerului Afacerilor Externe", a precizat Iolu.

Întrebat dacă Direcția Națională Anticorupție, despre care s-a spus că urma să primească Hotelul Triumf, va primi un alt sediu, Liviu Iolu a răspuns: "Sunt mai multe cereri, de la mai multe instituții, pentru Hotelul Triumf. Hotărârea de azi (...) a fost ca Hotelul Triumf să meargă către MAE (...), una dintre instituțiile care și-au dorit această clădire".

Liviu Iolu a precizat că Ministerul Justiției "și-a dat avizul" pe această hotărâre.

"Au fost niște (...) clarificări până la urmă, pe care le-au făcut și cei de la Ministerul Justiției. Înțeleg că nu s-a mai dorit acest sediu", a spus Iolu, confirmând că și DNA s-a numărat printre instituțiile care au dorit Hotelul Triumf.

Întrebat dacă ulterior DNA nu a mai dorit Hotelul Triumf, Iolu a răspuns: "Se pare că nu, din ce știu. Au fost discuții cu toată lumea, cu toate instituțiile care au cerut acest sediu".

Totodată, Liviu Iolu a afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are "risc seismic ridicat".

De asemenea, întrebat dacă MAE se va muta definitiv în Hotelul Triumf, Iolu a precizat: "Se va muta definitiv în măsura în care va avea finanțarea necesară pentru a renova, pentru că trebuie renovat acel sediu. Iar din argumentele Ministerului Afacerilor Externe rețin că actualul sediu principal al ministerului este cu risc seismic ridicat. (...) Așadar, de asta au cerut un alt sediu pentru sediul central al Ministerului Afacerilor Externe".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere