Ion Ghizdeanu - fost şef al Comisiei de Prognoză, audiat la Parchet

Ion Ghizdeanu - fost şef al Comisiei de Prognoză, audiat la Parchet

Ion Ghizdeanu, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, s-a prezentat joi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a fi audiat într-un dosar de fals intelectual în legătură cu alocarea de fonduri către primării din ţară.

Anchetatorii au efectuat joi percheziţii la mai multe primării, având suspiciuni cu privire la sumele alocate autorităţilor locale prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, gestionat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt au descins la sediile a trei primării, dar şi la firme şi domiciliile unor persoane, într-un dosar de abuz în serviciu.

Primăriile de la care anchetatorii au ridicat documente sunt cele din Drăgăneşti-Olt, Dăneasa şi Mărunţei.

Primăriile menţionate ar fi efectuat plăţi în valoare de circa 220.000 lei către diverse firme pentru achiziţia de mobilier urban care nu ar fi fost livrat în totalitate.

"Astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează şase percheziţii la sediile unor administraţii locale de pe raza judeţului Olt, precum şi la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Astfel, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2009 - 2016, trei administraţii locale din judeţul Olt ar fi efectuat plăţi în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverşi agenţi economici pentru achiziţionarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria