Ion Iliescu, la 93 de ani: „Sunt bine!”. Ce spune despre războiul din Ucraina

Ion Iliescu, la 93 de ani: „Sunt bine!”. Ce spune despre războiul din Ucraina

Ion Iliescu, primul președinte după căderea regimului comunist, împlinește astăzi vârsta de 93 de ani. Fostul șef de stat a declarat pentru „Adevărul” că se simte bine la această vârstă.

Ion Iliescu împlinește astăzi vârsta de 93 de ani FOTO: Inquam Photos

Întrebat de „Adevărul” cum se simte la împlinirea vârstei de 93 de ani, Ion Iliescu a răspuns scurt: „Mă simt bine, mulțumesc”. De asemenea, chestionat de starea de sănătate, fostul președinte al României a precizat la fel, că este „bine”.

Chestionat pe tema faptului că nu a mai fost văzut în spațiul public, fostul șef a statului a subliniat că nu prea are „acțiuni” la care să meargă și nu iese prea des afară. „Nu mă deplasez prea mult și nu am acțiuni la care să merg”.

Fostul președinte al României a declarat pentru Click! că ziua de naștere din acest an o va petrece liniștit, în familie.

Această aniversare o petrec liniștit, în familie. La vârsta noastră cam așa se petrec lucrurile, liniștit. Mă simt foarte bine pentru anii pe care îi am, vă mulțumesc pentru întrebare”, a explicat Ion Iliescu, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește războiul din Ucraina sau tensiunile din Republica Moldova, fostul președinte a declarat pentru Realitatea Plus că nu este „străin de ce se întâmplă”: „Astea sunt vremurile. Trebuie să le parcurgem, să le trăim, să ne adaptăm cum trebuie la ele. Important este să nu cedăm în fața lor”.

„Eu sper ca lucrurile să ne ocolească pe noi. Trebuie înțeles și regimul din partea conducerii politice. Să nu le dăm prilejuri”, a răspuns fostul președinte, chestionat pe tema războiului din Ucraina, pentru Realitatea Plus.

Ion Iliescu a comentat și problema facturilor mari din această perioadă, explicând că trebuie gândite măsurile care convin cel mai bine populației: „Trebuie analizată situația așa cum este și gândite măsurile care convin cel mai bine populației. Trebuie să fie preocuparea oricărei conduceri de stat”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /