Ion Țiriac și-a mai cumpărat un avion

Ion Țiriac și-a mai cumpărat un avion

Compania aeriană românească deținută de miliardarul Ion Țiriac și-a mărit flota de avioane private odată cu achiziția unui nou avion. Țiriac Air a achiziționat recent, în al doilea trimestru al anului 2023, al doilea său avion privat produs de compania canadiană Bombardier, potrivit boardingpass.ro.

Avionul intrat acum în flota companiei aeriene românești este de tip Global 6000, are număr de serie (MSN) 9723 și este înmatriculat YR-TIF. Acest Bombardier Global 6000 a fost asamblat în anul 2015 și a fost operat anterior, printre altele, de companiile germane Imperial Jet și Executive Aviation.

Prețul plătit de Țiriac Air pentru acest avion este necunoscut, însă un astfel de avion ar avea un preț de aproximativ 28 de milioane de euro, potrivit unui broker consultat de BoardingPass.

Momentan, avionul achiziționat acum de Țiriac Air se află pe aeroportul din Basel (Elveția) și nu este, încă, listat pe site-ul companiei aeriene. Avioanele de acest tip pot zbura la o altitudine maximă de 15.545 metri (51.000 de picioare) și au o autonomie de zbor de aproximativ 11.100 de kilometri (6.000 de mile nautice).

Modelul Global 6000 este produs de compania canadiană Bombardier la uzina din Montreal (Canada) și este propulsat de două motoare Rolls Royce BR710A2-20. În funcție de configurația aleasă de clienți, avioanele private de tip Bombardier Global 6000 pot transporta până la 19 pasageri.

Țiriac Air mai are în flotă un model mai mic de avion produs de Bombardier, un Global 5000 care este înmatriculat YR-TIK, avion produs în 2007.

Pe lângă acestea, compania aeriană a miliardarului Ion Țiriac mai deține un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA). De asemenea, cele două avioane de tip Embraer Phenom 300 ale fraților Pavăl, patronii, printre altele, Dedeman, sunt operate tot certificatul de operator aerian al Țiriac Air. Compania aeriană a miliardarului Ion Țiriac a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri de 31,7 milioane de lei și o pierdere de 1,78 milioane de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”