Ion Țiriac și Mircea Lucescu pun la cale un plan de milioane. Întâlnire de gradul 0 a celor doi titani

Ion Țiriac și Mircea Lucescu pun la cale un plan de milioane. Întâlnire de gradul 0 a celor doi titani

Ion Țiriac și Mircea Lucescu, doi dintre cei mai respectați oameni de sport din România, vor să dea o mână de ajutor fotbalului, care s-a scufundat după dispariția jucătorilor din Generația de aur. Cei doi titani s-a întâlnit zilele trecute și au avut o discuție preliminară despre implicarea la un club care să se numească Dinamo.

La 84 de ani, Ion Țiriac ar vrea să investească în sportul românesc. Foto Profimedia

Ion Ţiriac a declarat că ar investi la o echipă, doar dacă în proiect este implicat şi bunul său prieten, Mircea Lucescu. Omul de afaceri a mărturisit că ar schimba şi unele reguli din Superliga, pentru a se promova mai mulţi tineri jucători , în detrimentul străinilor. „Am avut un launch cu un prieten, vreo două ore, care ştie mai mult fotbal. L-am întrebat ‘De ce?’. Şi el mi-a spus cam despre ce e vorba.

Dacă mâine dimineaţă, Mircea Lucescu, la vârsta pe care o are, ar spune să facem o echipă care să se numească Dinamo Braşov sau altfel, pentru că Dinamo Bucureşti este deja, la aia m-aş băga cu nenea Mircea Lucescu. Cu toate că sunt lucuri pe care nu le înţeleg în fotbal. Nu înţeleg cum ai un regulament în care 13 din 23 de jucători pot fi străini. Păi românii mei unde mai joacă? Aş face reguli drastice să-i ajute pe tinerii aceştia de aici să sară treapta de la Divizia Î, până la una regulară.

În Europa sunt cinci sporturi. E fotbal pe primul loc, fotbal pe doi, fotbal pe trei, fotbal pe patru şi după vine tenisul. Noi în fotbal suntem astăzi cum suntem, foarte în urmă…Să vedem cum facem mai bine”, a declarat Ion Ţiriac.

Mircea Lucescu spune că se gândește la propunere

Mircea Lucescu, a confirmat că a purtat discuţii cu miliardarul de 84 de ani pentru a pune pe picioare un proiect în fotbalul românesc. "Am avut o întâlnire şi am discutat. Vom vedea, ne gândim. Suntem doi oameni care se respectă extraordinar, pe care îi leagă o istorie de cel puţin 55-60 de ani, de când am început să-l urmăresc pe el, iar el pe noi. Este foarte ataşat de culorile echipei naţionale", a declarat antrenorul pentru Orange Sport.

Prin acest proiect, Ţiriac şi Lucescu şi-ar dori să regăsească valorile care i-au făcut mari în sport. "Şi pe unul, şi pe altul ne-a interesat evoluţia sportului românesc. Încercăm să ne dăm seama din nou de ce... Talentul e acelaşi, nu s-a întâmplat nimic. Suntem construiţi pentru a face sport", a încheiat fostul antrenor al lui Dinamo Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”