Ionel Arsene a fost arestat în Italia. Politicianul a fugit din România înainte de condamnare

Ionel Arsene a fost arestat în Italia. Politicianul a fugit din România înainte de condamnare

Ionel Arsene, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, condamnat definitiv la închisoare cu executare, s-a predat în Italia, la Bari, fiind în prezent arestat, au declarat surse judiciare pentru „Adevărul”.

Ionel Arsene s-a predat în Italia. Foto: Arhivă

Sursele citate au afirmat că fostul preşedinte al CJ Neamţ s-a predat şi a fost reţinut, fiind în prezent arestat la Bari, Italia.

Urmează ca instanţa din Italia să decidă asupra confirmării mandatului de arestare.

Pe 10 martie 2023, preşedintele legislativului nemţean a fost condamnat definitiv, pentru fapte de corupţie, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov hotărând o sentinţă de 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ.

Apoi, Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională .

A fost judecat pentru trei fapte de trafic de influenţă , în primă instanţă, la Tribunalul Bacău, decizia fiind 8 ani şi 4 luni. Soluţia a fost contestată de inculpat, iar la Curtea de Apel Braşov magistraţii au constat că una dintre fapte s-a prescris, pedeapsa fiind redusă.

„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Arsene Ionel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă săvârşită în anul 2013, prevăzută de articolul 291 alineat 1 Cod penal, raportat la art. 6 şi art. 7 litera a din Legea nr. 78/2000, ca efect al intervenţiei prescripţiei răspunderii penale“, se arată în decizia Curţii Braşov.

Fapta prescrisă este cea în care Arsene a fost denunţat de fostul primar Gheorghe Ştefan, care a susţinut că i-ar fi dat, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în tentativa de a-l „anihila“ pe şeful de la acea vreme al CJ, Culiţă Tărâţă. Ideea era ca acesta să fie declarat incompatibil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...