Ionuț Radu, oficial în Premier League. Portarul României bifează al 3-lea campionat mare al Europei

Ionuț Radu, oficial în Premier League. Portarul României bifează al 3-lea campionat mare al Europei

Ionuț Radu va juca în sezonul 2023/2024 în Premier League, după ce AFC Bournemouth a anunțat pe rețelele sociale că fotbalistul român este noul jucător al echipei. Britanicii l-au împrumutat pe internaționalul român și, dacă se va impune în prima echipă, englezii au și o opțiune de transfer definitiv în valoare de 8 milioane de euro.

Ionuț Radu, în tricoul lui Bournemouth. Foto afcb.co.uk

Sezonul trecut, Ionuț Radu a evoluat pentru Cremonese și pentru Auxerre, ambele formații retrogradând la finalul stagiunii în Serie B, respectiv Ligue 2. La începutul verii, românul s-a întors la Inter Milano, însă italienii au decis să îl trimită într-un nou împrumut.

”Suntem încântați să confirmăm împrumutul portarului Andrei Radu. Ne bucurăm să te avem cu noi, Andrei!”, au scris englezii pe Twitter. Bournemouth îi va suporta românului o mare parte a salariului de la Inter, care se ridică la 1,8 milioane de euro pe an.

”Da, suntem cu toții fericiți, atât noi și jucătorul, cât și Inter. Este ceea ce ne-am propus, împreună cu cei de la Inter. Nu mai este important acum dacă a fost urmărit și de alte cluburi. Radu este în cel mai important campionat din lume, să sperăm că se descurcă bine și că va juca", a spus Oscar Damiani, agentul lui Ionuț Radu, pentru Internews.it.

Ionuț Radu a apărat poarta României de 4 ori. Foto Sportpictures

Ionuț Radu a apărat poarta României de 4 ori. Foto Sportpictures

3,5 milioane de euro este cota de piață a internaționalului român , care a strâns patru prezențe în naționala mare a ”tricolorilor”, potrivit transfermarkt.com. După Italia și Franța, Ionuț Radu va evolua și în Anglia, bifând al treilea din cele 5 campionate mare al Europei (Big 5 mai cuprinde ligile din Germania și Spania).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB