Ionuţ Simion, reconfirmat preşedinte al AmCham România

Ionuţ Simion, reconfirmat preşedinte al AmCham România

Ionuţ Simion a fost reconfirmat preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România), în urma Adunării Generale a Membrilor Organizaţiei, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Consiliul Director al organizaţiei pentru mandatul martie 2022-martie 2023 va avea următoarea componenţă: preşedinte: Ionuţ Simion, Partner, Clients & Markets Leader - PwC Romania; vicepreşedinţi: Cristian Sporiş, Vice-President, Head of Corporate Banking - Raiffeisen Bank Romania; Ionuţ Sas, VP of Tax, Payroll and Equity - UiPath; Trezorier: Alex Milcev, Tax & Law Leader Romania, Partner - EY Romania.

Totodată, membrii Consiliului Director vor fi: Mihaela Nădăşan, Deputy CEO - Banca Transilvania; Jovan Radosavljevic, General Manager, - Coca-Cola HBC; Alexandru Reff, Country Managing Partner - Deloitte Romania; Andrei Alexandru Andreescu, CFO/ Managing Director - IBM Romania ; Ciprian Lăduncă, Managing Partner - LCL Advisory; Alina Orban, - Microsoft Romania; Mihaela Stancu - General Counsel, Legal & Government Relations for P&G SEE, Procter & Gamble Romania; Roberto Musneci, Co-Founder & Senior Partner - Şerban & Musneci Associates; Achilleas Kanaris, President & CEO - Vodafone Romania.

"Războiul din ţara vecină, pe care nimeni nu îl anticipa în urmă cu 1 an, ne face conştienţi că pacea şi libertatea au un preţ pe care trebuie să fim cu toţii dispuşi să îl plătim. Ne aşteptăm la un impact asupra economiei României, astfel că AmCham va urmări să contribuie pe toate palierele pentru menţinerea unui climat investiţional atractiv şi pentru poziţionarea României ca un actor important în regiune", a declarat, la începutul acestui mandat, preşedintele reconfirmat, Ionuţ Simion.

El a precizat că organizaţia va susţine eforturile de prevenire a unor riscuri favorizate de conflictul actual, precum şi gestionarea crizelor pre-existente - preţuri la energie, materii prime, accelerarea inflaţiei, la care s-a adăugat efortul pentru primirea şi sprijinul pentru refugiaţii ucraineni.

"Războiul ruso-ucrainean a adus România în lumina reflectoarelor şi avem din nou ocazia să dovedim că suntem un partener de încredere nu doar în materie de apărare, ci şi cooperare economică şi atragere de investiţii. Speranţa noastră este că business-urile care se retrag din est, dar vor să rămână în zonă, vor găsi în România un mediu sigur, stabil şi competitiv", a arătat Simion.

Referitor la priorităţile României pe care AmCham va continua să le urmărească şi să le susţină, vicepreşedintele Cristian Sporiş a punctat: "Să nu uităm că România are o foaie de parcurs trasată în PNRR şi teme de făcut pentru accederea în OECD. Vorbim de reforme şi obiective prioritare, care nu au dispărut, ci, din contră, unele dintre ele au devenit chiar mai urgente, fie că vorbim de tranziţia la energia verde, de agricultură, de transformare digitală, sau de investiţii în infrastructură".

La rândul său, Ionuţ Sas, vicepreşedinte AmCham, a arătat că evenimentele din jurul României resetează din nou apetitul pentru investiţiile în zonă, şi este vital ca România să aibă o ofertă articulată pentru a atrage investiţii strategice, cu valoare adăugată mare, care să contribuie la consolidarea economiei româneşti.

"Măsurile de atragere a investiţiilor trebuie neapărat cuplate cu crearea unui sistem educaţional bazat pe noile competenţe globale, pentru a forma un capital uman relevant pentru economia digitală, pentru a reţine specialiştii şi pentru a integra talente din afara ţării în piaţa muncii din România", consideră Sas.

"Suntem recunoscători membrilor care au răspuns fără întârziere apelurilor de sprijinire a vecinilor ucraineni care s-au refugiat de război în ţara noastră, sau a celor rămaşi în Ucraina. AmCham apreciază eforturile mediului de afaceri pentru a facilita integrarea lucrătorilor ucraineni în piaţa muncii din România şi accesul copiilor la o formă de educaţie", a conchis preşedintele AmCham, Ionuţ Simion.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

În prezent, cele peste 480 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Energie, Educaţie, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piaţa Muncii, Sănătate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Real-Estate şi Turism.

Conexiunea cu mediul de afaceri internaţional este asigurată prin acreditarea AmCham România de către Camera de Comerţ a SUA, şi afilierea la reţeaua europeană a Camerelor de Comerţ Americane. În plan intern, AmCham România se bucură de buna colaborare instituţională cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, şi face parte din platforme de consultare precum Coaliţia pentru Dezvoltarea României alături de alte organizaţii partenere din mediul asociativ care urmăresc obiective comune. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”