Iordache către semnatarii moțiunii pe Justiție: Sunteți în criză de idei; încercați să ocupați timpul cu teme false

Iordache către semnatarii moțiunii pe Justiție: Sunteți în criză de idei; încercați să ocupați timpul cu teme false

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți, în plen, că semnatarii moțiunii simple pe Justiție sunt "în criză de idei" și încearcă să ocupe timpul cu "teme false", susținând că, prin proiectul de modificare și completare, legile Justiției sunt "mai concise" și "mai clare".

 "Sunt surprins de modul în care ați decis să depuneți această moțiune simplă. Am văzut-o semnată de două grupuri parlamentare. Sunt surprins de declarațiile dumneavoastră. Se vede că sunteți în criză de idei și, în aceste condiții, încercați să ocupați timpul cu teme false", a spus Iordache, fost ministru al Justiției, la dezbaterea moțiunii simple "PSD stăpânul justiției?! Chiar așa...", inițiată de PNL și USR.

Iordache a adăugat că cele trei legi privind Justiția au fost elaborate sunt directa coordonare a CE, iar, la niciun an, Monica Macovei, în calitate de ministru al Justiției, le-a schimbat, obținând subordonarea procurorilor, înlăturarea unor prevederi democratice din organizarea CSM.

"Prin proiectul de modificare și completare a legilor Justiției textele sunt mai concise și mai clare", a afirmat social-democratul.

El a arătat că pe Ordonanța 13 au fost date două decizii CCR, care au constatat "pertinența" actului normativ.

Potrivit lui Iordache, moțiunea nu specifică în ce constă încălcarea principiilor independenței și inamovibilității magistraților și a statului democratic.

Cu privire la funcțiile de conducere din Ministerul Public, Florin Iordache a spus că modificările propuse de ministrul Justiției înlătură un control politic.

El a mai susținut că semnatarii moțiunii fac "o confuzie gravă între puterea judecătorească și Ministerul Public", menționând că există o problemă care trebuie soluționată și anume răspunderea magistraților.

În opinia lui Iordache, ministrul Justiției a făcut un prim pas pentru rezolvarea acestei probleme.

Parlamentul este cel care decide asupra modificărilor la legile Justiției, ministrul de resort făcând o propunere în această privință, a indicat deputatul PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa