Iordache: Dacă cineva va ataca la CCR legea privind statutul magistraţilor, este o tragere de timp

Iordache: Dacă cineva va ataca la CCR legea privind statutul magistraţilor, este o tragere de timp

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni că, dacă cineva va ataca la CCR Legea 303 privind statutul magistraţilor, va fi "o tragere de timp", aşa cum s-a demonstrat şi în cazul legilor 304 şi 317.

El a subliniat că, în actuala formă, Legea 303 privind statutul magistraţilor este constituţională.

Întrebat dacă şeful statului va avea dreptul să mai atace la CCR Legea 303, Iordache a răspuns afirmativ. "Sigur, fără îndoială da, eu merg pe scenariul pe care preşedintele l-a demonstrat în cazul celorlalte două legi - 304 şi 317. După ce reexaminarea va fi probabil respinsă mâine (n.r. - de Senat), preşedintele şi partidele au posiblitatea, ca şi în cazul celorlalte două legi".

Iordache a spus că atacul legii la CCR se justifică dacă un singur articol era modificat. "Şi atunci dădea posibilitatea Curţii să reexamineze. Legea aceasta 303 - statutul magistraţilor - a fost examinată de trei ori până acum de CCR şi CCR a reţinut că este constituţională", a adăugat el.

Potrivit acestuia, în forma care pleacă spre preşedinte este doar "un act de întârziere a intrării în vigoare". "Deci, fără îndoială, dacă cineva va ataca, numai de dragul de nu a intra peste o săptămână, să intre peste două, este o tragere de timp, cum s-a demonstrat şi la celelalte două legi", a conchis deputatul PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”