Iordache propune ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate în comisia specială pe care o conduce

Iordache propune ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate în comisia specială pe care o conduce

Presedintele Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, Florin Iordache, a trimis luni Birourilor permanente reunite o scrisoare în care solicită ca toate actele normative cu incidență asupra Justiției care sunt în procedură parlamentară să fie dezbătute și modificate în această comisie.

 Iordache a solicitat BPR modificarea regulamentului comisiei pe care o conduce cu articolul următor: "examinarea, modificarea și completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidență asupra Justiției, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum și a celor ce urmează a intra în procedura parlamentară, pe toată perioada desfășurării activității Comisiei și care vor fi transmise acesteia".

Președintele Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției spune că propune această modificare "având în vedere importanța modificărilor care țin de structura sistemului legislativ în domeniul Justiției, printre acestea numărându-se Inspecția Judiciară și Direcția pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de judecători și procurori".

Propunerea de modificare a regulamentului comisiei urmează să fie supusă la vot în ședința plenului comun de luni, de la ora 16,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro