Iordănescu - Sunt mulțumit de rezultat, dar nu și de joc, va trebui să avem o altă prestație la EURO 2016

Iordănescu - Sunt mulțumit de rezultat, dar nu și de joc, va trebui să avem o altă prestație la EURO 2016

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că este mulțumit de rezultatul amicalului cu Lituania, scor 1-0, dar nu și de jocul echipei naționale de fotbal, precizând că România trebuie să crească și să aibe o altă prestație la EURO 2016.

'Pentru noi a fost un test extrem de util cu Lituania. Evident că va trebui să creștem în joc și să avem o altă prestație la turneul final. Sunt convins că echipa națională va arăta la Campionatul European cu totul și cu totul altfel după pregătire. Este un rezultat pozitiv cel de azi, aveam nevoie de el în condițiile în care au apărut mulți jucători noi la echipa națională, unii dintre ei debutanți. Sunt mulțumit de rezultat, dar nu și de joc. În prima repriză am avut multe momente delicate, însă o remarc pe cea de-a doua când am arătat mai multă limpezime în joc. Ne-a lipsit omogenitatea și relațiile de joc, dar asta și datorită faptului că au fost mulți jucători care nu au jucat', a spus selecționerul.

Acesta l-a remarcat pe autorul golului, Nicolae Stanciu, dar s-a arătat nemulțumit de randamentul unor fotbaliști din străinătate care nu evoluează la echipele lor de club. 'Mă bucură faptul că au fost jucători tineri care au confirmat azi, cum este Stanciu, care a debutat cu gol la echipa națională. Sunt îngrijorat însă de unii dintre jucătorii din străinătate care nu joacă și care au arătat o lipsă de turație și nu au avut azi ritmul dorit de noi', a adăugat antrenorul.

Pentru partida amicală cu Spania, programată duminică, la Cluj, Anghel Iordănescu pregătește mai multe schimbări în primul unsprezece al echipei naționale. 'Din unsprezecele de start de azi au lipsit șase jucători care eu consider că ar putea fi în orice moment titulari. Pentru meciul cu Spania vreau să facem o evaluare a jucătorilor cu probleme medicale și a stării de oboseală. Evident că vom schimba mai mulți jucători pentru meciul cu Spania. Ne dorim un rezultat pozitiv duminică pentru că întâlnim campioana Europei. Înțeleg că va veni aici cu formația de bază, cu jucătorii importanți, și în acest context va fi un test extrem de util', a afirmat el.

Selecționerul a adăugat că lista jucătorilor pentru participarea la EURO 2016 rămâne deschisă încă o lună și jumătate. 'Eu consider că lista pentru EURO 2016 rămâne deschisă încă o lună și jumătate, până când ne vom întoarce din pregătirea centralizată din Italia', a precizat Iordănescu.

Echipa națională de fotbal a României a câștigat cu scorul de 1-0 (0-0) partida amicală cu Lituania disputată, miercuri seara, la Giurgiu. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de mijlocașul Nicolae Stanciu în minutul 65 .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...