Iordănescu dă vina pe frică, destin și stele. Uită să se privească în oglindă și să-și asume răspunderea

Iordănescu dă vina pe frică, destin și stele. Uită să se privească în oglindă și să-și asume răspunderea

România a remizat cu Israel, 1-1, în etapa a 5-a din preliminariile Euro 2024, după un meci în care am scăpat de înfrângere ca prin urechile acului. Selecționerul Edi Iordănescu a explicat jocul slab al elevilor săi dând vina pe orice, mai puțin pe el, făcându-se că uită că antrenorul naționalei este cel care le dă direcția ”tricolorilor”.

Edi Iordanescu nu știe cum să-i facă pe ”tricolori” să fie prieteni cu mingea. Foto Mediafax

Discursul lui Edi Iordănescu a început clasic, cu mulțumiri pentru public: „Înainte de orice, trebuie să mulțumim publicului. Am aprins speranță, iar publicul a reacționat. Mi-aș fi dorit să le oferim mai mult, dar atât am putut în seara asta. Suntem conștienți de cum s-a desfășurat jocul. Am avut 1-0 și, dacă gestionam diferit, puteam câștiga. Dar puteam să și pierdem”.

Selecționerul își manifestă încrederea în jucători, deși, de 3 meciuri, naționala nu joacă absolut nimic. ”Încrederea mea în grup rămâne intactă. Suntem încrezători că putem merge la Euro. Ne-am fi dorit mai mult, dar rămânem neînvinși după 5 meciuri și suntem pe loc calificabil .

Multe greșeli în partea a doua a meciului cu Israel

„Cred că am gestionat bine prima repriză, Israel n-a avut ocazii. Am acoperit bine terenul, am avut o intensitate acceptabilă, chiar dacă mi-aș fi dorit să-i întâmpinăm mai agresiv în unele momentele. Să fim și obiectivi, ei au foarte multă calitate individuală. Din păcate, în repriza a doua ar fi trebuit să facem mai mult, să producem mai mult. Am cedat destul de ușor, am făcut foarte multe greșeli. Nici jucătorii care au intrat pe parcurs nu au adus plusul așteptat”, a declarat Edi Iordănescu la Prima TV.

Selecționerul a mers mai departe și a găsit motivele pentru care echipa României nu reușește să lege două pase : lipsă de construcție, frica, destinul, eventual alinierea planetelor. Lipsește parcă ceva: asumarea răspunderii, în calitatea sa de antrenor: ”Dacă e ceva ce mă frământă e că mi-aș dori mai multă liniște la construcție, oportunitățile ni le creăm din tranziții și nu e suficient. Toate meciurile sunt importante, Kosovo a revenit cu Elveția, a scos punct. Și Kosovo, și Israel au fotbaliști cu calitate.

Miza pe grup, mai puțin pe fotbal

Mergem înainte pe coeziune, pe grup, pe spirit și sunt sigur că avem băieți cu calitate care pot ieși la rampă. Dar trebuie mai mult curaj”, a mai precizat selecționerul, care a încheiat: ”Dacă azi câștigam, vorbeam diferit, spuneam că am făcut un pas important spre calificare. Ne e în destin să ne chinuim însă. Trebuie să producem un rezultat pozitiv cu Kosovo, apoi vine o acțiune mai accesibilă, unde putem să atragem puncte importante, decisive (n.r. - în octombrie vom juca cu Belarus și cu Andorra)”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat