Iordănescu, explicații pentru convocarea lui Ianis Hagi la națională. Mijlocașul a jucat 37 de minute în acest sezon

Iordănescu, explicații pentru convocarea lui Ianis Hagi la națională. Mijlocașul a jucat 37 de minute în acest sezon

România joacă două partide extrem de importante în preliminariile Euro 2024, contra Israelului (sâmbătă, 21.45, Prima TV) și lui Kosovo (marți, 21.45, Antena 1). Selecționerul Edi Iordănescu se va baza pe serviciile lui Ianis Hagi, deși internaționalul român nu a mai jucat la nivel de club de ceva vreme. În ultima etapă din Spania, el a fost trimis în teren în minutul 88 al partidei Alaves - Valencia.

Ianis Hagi a debutat în campionatul Spaniei. Foto Facebook

Selecționerul a explicat de ce l-a fost convocat pe Ianis Hagi la prima reprezentativă : pentru că a prins un transfer bun în Spania, la Deportivo Alaves. În total, în acest sezon, mijlocașul român a bifat două minute pentru formația spaniolă în LaLiga, iar pentru Rangers, 33 de minute în Cupa Scoției și alte două minute în preliminariile Ligii Campionilor. În total, 37 de minute.

„Când a fost acea discuție, care a luat amploare nejustificat în spațiul public, de a nu-l convoca pe Ianis, am considerat că nu era pregătit din punct de vedere medical. Dacă dăm timpul înapoi, iau exact aceeași decizie, am avut elemente pe care le-am analizat din toate unghiurile.

E apt 100% medical

Acum este într-un alt moment, este 100% apt din punct de vedere medical, a făcut o pregătire centralizată, a făcut un pas către LaLiga. Am informații că acolo este foarte mare încredere în el. Mizez foarte mult pe spiritul lui și pe capacitatea lui de luptă și de a demonstra că este un jucător valoros care poate fi valoros pentru echipa națională”, a declarat Edi Iordănescu în conferința de presă susținută înaintea meciului cu Israel.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni, sâmbătă, de la ora 21.45, naţionala statului Israel, pe Arena Naţională, în preliminariile Euro 2024, urmând ca meciul cu selecţionata Kosovo să se dispute marţi, 12 septembrie, de la ora 21:45 pe acelaşi stadion. ”Tricolorii” ocupă locul 2 în Grupa I a preliminariilor, cu 8 puncte, la două puncte distanţă de liderul grupei, Elveţia, care are 10 puncte. Locul trei este ocupat de Israel, cu 7 puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat