Iordania: Prinţul Hamza spune, într-o înregistrare audio, că nu va da ascultare 'ordinelor' armatei

Iordania: Prinţul Hamza spune, într-o înregistrare audio, că nu va da ascultare 'ordinelor' armatei

Prinţul iordanian Hamza, acuzat că a complotat împotriva fratelui său vitreg, regele Abdullah al II-lea, a afirmat că nu va da ascultare ordinelor armatei de a nu comunica cu exteriorul după arestarea sa la domiciliu, informează AFP şi Reuters, citând o înregistrare audio difuzată în noaptea de duminică spre luni pe Twitter.

'Este sigur că nu voi asculta (ordinele şefului de Stat-Major, generalul Yussef Huneiti) atunci când îmi spune că nu sunt autorizat să ies, să postez pe Twitter, să comunic cu oamenii şi că sunt autorizat doar să-mi văd familia', spune prinţul Hamza într-o înregistrare audio în care i se adresează prin telefon unui interlocutor.

Sâmbătă, generalul Huneiti s-a deplasat la reşedinţa prinţului Hamza pentru a-i cere să înceteze 'toate mişcările şi activităţile vizând securitatea şi stabilitatea Iordaniei', dar întâlnirea s-a desfăşurat rău, a indicat duminică vicepremierul Ayman Safadi.

'Am înregistrat toată conversaţia şi am distribuit-o (...) Acum aştept să văd ce se va întâmpla şi ce vor face ei. Eu nu vreau să fac nicio mişcare pentru că nu vreau să agravez situaţia', a adăugat prinţul în materialul audio difuzat.

Hamza, fost prinţ moştenitor, a anunţat sâmbătă că se află 'în arest la domiciliu' în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva 'securităţii regatului'.

Într-o înregistrare video transmisă BBC de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de Stat-Major al armatei a venit la domiciliul său pentru a-l anunţa că 'nu este autorizat să iasă din locuinţă'. Prinţul a negat că ar fi luat parte la un complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de 'corupţie' şi 'incompetenţă'.

Potrivit vicepremierului Safadi, două personalităţi iordaniene, Bassem Awadallah şi Sherif Hassan bin Zaid, precum şi alte 14-16 persoane au fost arestate în urma acestei tentative de 'destabilizare' a regatului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”