Iordania: Procurorul general interzice publicarea oricăror informaţii despre cazul prinţului Hamza

Iordania: Procurorul general interzice publicarea oricăror informaţii despre cazul prinţului Hamza

Procurorul general al Iordaniei a interzis publicarea de informaţii despre prinţul Hamza, acuzat de complot împotriva fratelui său vitreg, regele Abdullah al II-lea, anunţă un comunicat difuzat marţi de televiziunea de stat de la Amman, potrivit AFP.

'Pentru a respecta secretul anchetei serviciilor de securitate privindu-i pe prinţul Hamza şi alţii, s-a decis să se interzică publicarea a orice are legătură cu ancheta, în acest stadiu', se arată că în comunicatul procurorului Hassan al-Abdallat.

'Interdicţia de publicare priveşte toate media audiovizuale şi reţelele sociale, precum şi imaginile sau clipurile video în legătură cu subiectul, sub pedeapsa urmării penale', a precizat el.

Hamza, fost prinţ moştenitor, a anunţat sâmbătă că se află 'în arest la domiciliu ' în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva 'securităţii regatului'.

Prinţul a negat că ar fi luat parte la un complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de 'corupţie' şi 'incompetenţă'.

Potrivit vicepremierului şi ministrul de externe Ayman Safadi, două personalităţi iordaniene, Bassem Awadallah (fost director al biroului regal) şi Sherif Hassan bin Zaid (fost emisar special al regelui iordanian în Arabia Saudită), precum şi alte 14-16 persoane au fost arestate în urma acestei tentative de 'destabilizare' a regatului.

Ministerul de Externe de la Amman a comunicat marţi că şeful diplomaţiei saudite, Faisal bin Farhan, a transmis un mesaj prin care reafirmă sprijinul Riadului faţă de Iordania.

Ministrul de externe saudit a ajuns luni la Amman, unde s-a întâlnit cu omologul său Ayman Safadi, a informat ministerul iordanian, potrivit Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…