Iordania solicită sisteme de apărare aeriană Patriot din SUA pentru apărarea frontierei

Iordania solicită sisteme de apărare aeriană Patriot din SUA pentru apărarea frontierei

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Regale ale Iordaniei, generalul de brigadă Mustafa al-Hiyari a subliniat că dronele au devenit o amenințare pentru toate granițele iordaniene.

Dronele, o amenințare pentru granițele Iordaniei. Foto: ARhiva Adevărul

Regatul Iordaniei a cerut Statelor Unitesă o ajute să-și consolideze sistemul de apărare aeriană, având în vedere amenințarea reprezentată de vehiculele aeriene fără pilot. Acest lucru a fost declarat pentru postul de televiziune Al Mamlaka de către reprezentantul Forțelor Armate Regale ale Iordaniei, generalul de brigadă Mustafa al-Khiyari.

Am trimis Statelor Unite o solicitare pentru a furniza sisteme de rachete antiaeriene Patriot pentru protecția frontierelor”, a spus el. „UAV-urile au devenit o amenințare pentru toate fronturile noastre.” Potrivit generalului, dronele sunt folosite și în contrabanda de droguri.

Iordania nu este capabilă să implementeze aceste sisteme singură, așa că am întrebat Statele Unite, care este partenerul nostru strategic”, a explicat generalul. El a mai indicat că sistemele de apărare aeriană Patriot „vor fi utile pentru respingerea rachetelor balistice în mijlocul unei situații tulburi din jurul Iordaniei”.

Al-Khiyari a spus că Iordania continuă eforturile de a stabili un pod aerian pentru a furniza ajutor umanitar populației palestiniene din Fâșia Gaza. El a subliniat, de asemenea, că aerodromurile militare din regat „nu vor fi folosite pentru a transfera muniții și echipamente militare în Israel”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat