Iosif Szentes și Dan Costescu, noii directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA

Iosif Szentes și Dan Costescu, noii directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA

Iosif Szentes și Dan Costescu au fost investiți, joi, în funcțiile de directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA, cu prilejul unei întâlniri pe care ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut-o cu echipele de conducere ale celor două companii, informează Ministerul Transporturilor.

"Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut joi, 12.03.2015, o întâlnire cu echipele de conducere ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători 'CFR Călători'. Cu această ocazie, au fost investiți în funcție Iosif Szentes, director general al SNTFC CFR Călători SA, și Dan Costescu, director general al CNCF CFR SA", se spune într-un comunicat al MT.

Numirea celor doi directori s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, subliniază Ministerul Transporturilor.

'Am încredere că experiența dumneavoastră profesională va fi un avantaj pentru companiile pe care le conduceți, companii, care, bine gestionate, pot conduce la îmbunătățirea pieței de transport. Activitatea comercială a operatorilor este strâns legată de infrastructura pe care dumneavoastră o gestionați, o infrastructură care trebuie să ofere condiții optime de transport și aici vă asigur că fondurile bugetare sunt atribuția mea. Un ministru bun trebuie să convingă echipa de guvernare că are nevoie de acest suport financiar, însă bine fundamentat. Rolul și sarcina dumneavoastră este să vă concentrați pe absorbția de fonduri europene, să reușiți să atrageți cât mai mulți bani europeni pentru derularea proiectelor feroviare și să relansați transportul feroviar de călători în România', a declarat Ioan Rus.

La începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Călători a aprobat numirea a trei noi membri în Consiliul de Administrație al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti. În aceeași hotărâre AGA, au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej — președinte, Dana Răchila Galben și Alexandru Petrescu.

Componența Consiliului de Administrație al CFR SA, stabilită prin Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor nr. 11 din 16.02.2015 este următoarea: Dan Costescu, Raicu Șerban, Pițigoi Marius Mihuț, Jorj Mircea și Crețu Nicolae Viorel.

Membrii Consiliilor de Administrație ale celor două companii au fost numiți, de asemenea, în conformitate cu dispozițiile OUG nr. 109/2011. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră