IPJ Prahova: 4 percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Prahova la persoane bănuite de evaziune; prejudiciul - peste 3.700.000 de lei

IPJ Prahova: 4 percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Prahova la persoane bănuite de evaziune; prejudiciul - peste 3.700.000 de lei

Poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează, miercuri, patru percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Prahova, la persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei prin evaziune fiscală.

"Un număr 22 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare", informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Prahova transmis, miercuri, AGERPRES.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Prahova efectuează percheziţiile la domiciliile unor administratori de societăţi comerciale şi la sediile mai multor firme care se ocupă cu colectarea de deşeuri feroase şi neferoase.

"Totodată, poliţiştii aduc la îndeplinire 22 de ordonanţe de predare a documentelor, activităţi care se derulează în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Călăraşi şi Dâmboviţa", se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2015, reprezentanţii a două societăţi comerciale din Prahova ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale care nu au avut la bază activităţi reale, în scopul de a diminua taxele şi impozitele datorate bugetului consolidat al statului. De asemenea, activitatea infracţională avea în vedere şi obţinerea de sume de bani în conturile societăţilor, care, ulterior, erau retrase în numerar.

"Astfel, din anchetă au rezultat indicii că, în perioada menţionată, 22 de persoane, în calitate de reprezentanţi ai 17 societăţi comerciale, ar fi emis facturi pentru livrări fictive de materiale feroase şi neferoase către două societăţi din Prahova. Operaţiunile în cauză ar fi determinat diminuarea bazei impozabile cu 24.785.748 de lei şi prejudicierea bugetului consolidat al statului cu 3.767.200 de lei, reprezentând impozit pe profit", se mai arată în comunicat.

Percheziţiile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale din IPJ Prahova.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Constanţa, Iaşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploieşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...