IPJ Vaslui: Comuna Băceşti, zonă de siguranţă publică până la sfârşitul săptămânii

IPJ Vaslui: Comuna Băceşti, zonă de siguranţă publică până la sfârşitul săptămânii

Comuna Băceşti a fost declarată zonă specială de siguranţă publică după ce pe teritoriul său a avut loc un conflict între mai multe persoane de etnie romă, în urma căruia a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, măsura va rămâne în vigoare până la sfârşitul acestei săptămâni.

"Pe raza comunei Băceşti, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura liniştea şi ordinea publică, a fost instituită zona de siguranţă publică. În dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui sunt continuate cercetările în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi în eveniment şi dispunerea măsurilor legale", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Un incident similar a avut loc anul trecut în oraşul Murgeni, care a fost de asemenea declarat zonă specială de siguranţă publică pentru aproximativ două luni.

În ambele situaţii, în urma conflictelor izbucnite, au intervenit mai multe echipaje de poliţie şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, alături de echipaje de jandarmi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!