Ipostaza în care a fost surprins David Popovici. Campionul, exemplu de modestie

Ipostaza în care a fost surprins David Popovici. Campionul, exemplu de modestie

Chiar dacă statutul de campion mondial și european i-ar permite multe extravaganțe, David Popovici rămâne cu picioarele pe pământ. O nouă dovadă este ipostaza în care a fost surprins ieri înotătorul-fenomen, în București.

David Popovici, exemplu de modestie și bun-simț. Foto Sportpictures

Îmbrăcat în pantaloni scurți, un tricou verde și un hanorac, sportivul s-a așezat pe băncuța din stația de autobuz Piața Floreasa și a luat masa de prânz, cel mai probabil în așteptarea unui mijloc de transport. Deținătorul recordului mondial în proba de 100 metri liber preferă să se deplaseze cu autobuzul sau cu metroul, asta deși în trecut s-a speculat că tânărul ar avea o mașină de sute de mii de euro, zvon dezmințit ulterior de acesta.

„L-am întâlnit într-o stație de autobuz, la masa de prânz. Îl privesc cu multă admirație pe tânărul acesta formidabil. Un campion, un om inteligent, extrem de muncitor, umil și cu picioarele pe pământ. E un exemplu nu doar pentru generația sa, ci pentru întreaga societate. Să nu te oprești, David Popovici”, a scris pe Facebook jurnalistul Claudiu Pândaru, care l-a fotografiat pe campionul român.

David Popovici, în așteptarea autobuzului. Foto Facebook Claudiu Pândaru

David Popovici, în așteptarea autobuzului. Foto Facebook Claudiu Pândaru

Are aripi, dar st[ cu picioarele pe pământ

Mai multe persoane au reacționat la postarea jurnalistului, arătându-și respectul și admirația față de david Popovici: "Felicitări părinților care au știut sa-i dea aripi, dar să îl țină cu picioarele pe pământ". "Un adevărat caracter care trebuie urmat de noua generație". "O imagine care valorează cât o mie de cuvinte. Acesta este tipul de modele de oameni de care avem nevoie pentru a consolida sau poate chiar construi (dacă ne uităm în jur) societatea românească".

David, în stația de autobuz de la Piața Floreasca. Foto Facebook Claudiu Pândaru

David, în stația de autobuz de la Piața Floreasca. Foto Facebook Claudiu Pândaru

"În fiecare zi ar trebui postate astfel de poze, despre oameni valoroși, ambițioşi care muncesc din greu pentru ceea ce obțin în viață. Poate aşa se aşază lucrurile la locul lor, iar nonvalorile ajung în umbră".

Are telefon de 100 de lei

David Popovici a mai oferit un exemplu de modestie în urmă cu câteva zile. El a mărturisit că şi-a cumpărat un telefon de doar 100 de lei , din cel „cu butoane”. Sportivul a declarat că are momente când renunţă la reţelele de socializare. „Încerc să stau cât mai puțin. Am perioade în care mă satur atât de tare de Instagram și de Facebook, perioade în care le șterg.

Mi-am cumpărat recent și un Nokia de 100 de lei, unul cu butoane. Când simt nevoia de o detoxifiere, las telefonul obișnuit și îl folosesc doar pe acela. Poate doar să mă joc Snake pe telefon în metrou, în rest merge doar pentru sunat”, a spus David Popovici, la podcastul Starea Nației.

De asemenea, în această vară, superînotătorul a fost surprins la Băile Telega din Prahova, unde a petrecut câteva zile de vacanță . Destinația aleasă de sportiv și de iubita sa este departe de standardele unei stațiuni de lux, fiind lăsată în paragină după Revoluție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?