Ipoteză șocantă în cazul șoferului fugar din Suceava: și-ar fi ucis intenționat cu mașina victima. Ce au găsit anchetatorii la percheziții

Ipoteză șocantă în cazul șoferului fugar din Suceava: și-ar fi ucis intenționat cu mașina victima. Ce au găsit anchetatorii la percheziții

Tânărul băut a acroșat cu mașina un pieton și s-a baricadat în casa sa la câteva sute de metri de locul accidentului.

Tânărul a fost încătușat și dus la Poliție pentru audieri FOTO Monitorul de Suceava

Polițiștii au nouă ipoteză de lucru în privința tânărului ucis în localitatea Frumoasă din județul Suceava, după ce un șofer beat a dat cu mașina peste el și a fugit de la locul accidentului.

Potrivit anchetatorilor, tânărul ar fi fost călcat cu mașina intenționat, după perchezițiile de la casa șoferului, unde au găsit indicii care arătau că acolo ar fi avut loc o altercație, potrivit antena3.ro.

Accidentul mortal a avut loc miercuri, 1 mai, pe drumul județean care leagă localitățile Moara de Frumoasa din județul Suceava. Un autovehicul care circula cu viteză lovește un pieton, care este aruncat efectiv în aer în urma impactului violent.

Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului , însă oamenii legii au depistat rapid mașina după imaginile recuperate de pe camerele de supraveghere din zonă.

Este vorba de un tânăr de 25 de ani, care locuiește la aproximativ 200 de metri de locul unde a lovit un bărbat de 35 de ani, care a murit imediat după impact.

Tânărul s-a baricadat în casă, iar polițiștii au înconjurat gospodăria, astfel încât acesta să nu poată fugi. Șoferul a refuzat să se predea inițial polițiștilor, iar aceștia nu au putut pătrunde în curtea imobilului fără un mandat de percheziție.

După mai bine de 14 ore de la accident, polițiștii au obținut mandat de percheziție domiciliară și au mers la casa șoferului de 21 de ani. L-au adus și pe acesta pentru a participa la cercetarea de la fața locului.

Tânărul care a comis accidentul avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul drugtest s-a constatat că nu consumase alte substanțe interzise.

"În cauză, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet și instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice", se arată în comunicatul poliției.

Mașina din garaj avea pe partea din stânga față semne clare de impact, iar parbrizul era spart. De asemenea anchetatorii au ridicat mai multe probe, inclusiv ADN, în curte și din casă. Se pare că s-au găsit indicii că ar fi existat o altercație în incintă chiar înainte de incident. De altfel surse judiciare spun că nu este exclusă nicio ipoteză, fiind luată în calcul și posibilitatea unui omor.

Avocatul tânărului șofer, Mihai Aștefănoaia susține că acesta nu își amintește nimic, nici măcar că ar fi condus.

Perchezițiile s-au întins până noaptea târziu, fiind cercetat atât interiorul locuinței, cât și întreaga curte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”