Irakul afirmă că a furnizat localizarea lui Baghdadi pentru raidul american

Irakul afirmă că a furnizat localizarea lui Baghdadi pentru raidul american

Comandamentul militar irakian a anunţat că a furnizat localizarea liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi în Siria pentru raidul american în care a fost ucis, relatează duminică AFP.

''O secţie specializată a lucrat timp de un an'' şi ''serviciul naţional de informaţii a reuşit (...) să localizeze ascunzătoare'' lui Baghdadi şi ''datorită acestui lucru operaţiunea americană a fost realizată'', se arată într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte, anunţând uciderea liderului organizaţiei Statul Islamic, preşedintele american Donald Trump a mulţumit Irakului, printre alte ţări.

O sursă din cadrul serviciului de informaţii irakian a declarat pentru AFP că acesta monitoriza deplasările lui Baghdadi în Siria şi a reuşit în cele din urmă să-l localizeze printr-un apel telefonic al uneia dintre soţiile sale, care se afla cu el.

Un al doilea oficial irakian a adăugat că serviciul de informaţii irakian a folosit de asemenea informaţii obţinute de la două femei aflate în detenţie în ţară, una dintre soţiile liderului jihadist şi soţia unuia dintre colaboratorii săi foarte apropiaţi.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, posturile americane de televiziune CNN şi ABC au relatat despre acest raid care l-a vizat pe Abu Bakr al-Baghdadi, considerat responsabil de multiplele atentate sângeroase din întreaga lume.

CNN a relatat că sunt în derulare teste care să confirme oficial moartea liderului grupării jihadiste, care şi-ar fi detonat vesta plină cu explozibili avută asupra sa pentru a se sinucide în momentul raidului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

5 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI