Iran: Doi bărbaţi şi o femeie, condamnaţi să-şi piardă un ochi, aplicând legea talionului

Iran: Doi bărbaţi şi o femeie, condamnaţi să-şi piardă un ochi, aplicând legea talionului

Cei trei iranieni au fost "condamnaţi să-şi piardă un ochi în temeiul legii talionului în trei cazuri separate", a anunţat Hamshahri, cotidianul primăriei din Teheran, fără a preciza data sentinţelor, conform Agerpres .

Legea talionului se aplică cel mai adesea în Iran în cazuri de crimă şi familia victimei trebuie să o ceară în mod expres.

Într-un prim caz, o tânără a aruncat acid peste vecina ei care şi-a pierdut ochiul în urma unei certe în 2011, potrivit ziarului. Ea a fost condamnată să-şi piardă ochiul drept, la închisoare şi o amendă, verdict confirmat de Curtea Supremă.

În al doilea caz, un bărbat a înjunghiat în 2017 o rudă care şi-a pierdut un ochi.

Iar în al treilea, un bărbat a tras în 2018 cu o puşcă de vânătoare într-un prieten care şi-a pierdut vederea la ochiul stâng.

Potrivit Hamshahri, "aceste dosare au fost înaintate parchetului penal din Teheran pentru pregătirea aplicării pedepsei".

Amnesty International şi numeroase organizaţii pentru drepturile omului au denunţat în mod repetat acest tip de pedeapsă ca fiind crud şi echivalent cu tortura.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…