Iran: Gardienii Revoluţiei avertizează că baze şi portavioane americane se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene

Iran: Gardienii Revoluţiei avertizează că baze şi portavioane americane se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene

Un comandant al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a Iranului, a avertizat că baze americane din Afganistan, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, precum şi portavioane americane din Golf se află în raza de lovire a rachetelor iraniene, în contextul creşterii tensiunilor între Teheran şi Washington, transmite Reuters.

'Sunt în raza noastră de acţiune şi le putem lovi dacă (americanii) fac o mişcare', a declarat miercuri Amir Ali Hajizadeh, comandantul diviziei aeriene a Gardienilor Revoluţiei, citat de agenţia Tasnim.

Hajizadeh a susţinut că precizia rachetelor din dotarea Gardienilor Revoluţiei a fost îmbunătăţită şi că acestea pot lovi baza aeriană Al Udeid din Qatar, baza Al Dhafra din Emirate şi baza Kandahar din Afganistan, care găzduiesc forţe americane.

Preşedintele american Donald Trump a retras SUA, în luna mai, din acordul nuclear încheiat în 2015 de marile puteri cu Iran şi a reimpus sancţiuni împotriva Teheranului. Potrivit lui Donald Trump, acordul era deficitar întrucât nu prevedea stoparea programului balistic al Iranului sau a sprijinul acestuia pentru aliaţii din Siria, Yemen, Liban şi Irak.

Republica Islamică a exclus orice negocieri cu Washingtonul cu privire la capacităţile militare iraniene, în mod particular la programul desfăşurat de Gardieni.

Iran, care afirmă că programul său balistic este pur defensiv, ameninţase că va bloca transportul de ţiţei prin Strâmtoarea Ormuz în Golful Persic dacă SUA încearcă să-i stopeze exporturile petroliere.

În octombrie, Gardienii Revoluţiei au executat tiruri cu rachete împotriva combatanţilor Statutului Islamic în Siria după ce gruparea islamistă şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul din luna septembrie în care cinci bărbaţi înarmaţi au ucis 25 de persoane, printre care 12 membri ai Gardienilor Revoluţiei, la o paradă militară în sud-vestul Iranului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro