Iran: Un oficial respinge zvonurile privind o deteriorare a stării de sănătate a ayatollahului Khamenei

Iran: Un oficial respinge zvonurile privind o deteriorare a stării de sănătate a ayatollahului Khamenei

Un oficial apropiat de liderul spiritual suprem iranian Ali Khamenei a respins luni zvonurile din social media privind o deteriorare a stării de sănătate a ayatollahului în vârstă de 81 de ani, relatează Reuters.

"Prin graţia lui Dumnezeu şi cu ajutorul rugăciunilor credincioşilor, domnul (ayatollahul Khamenei) este bine sănătos şi este foarte ocupat cu aplicarea viguroasă a agendei sale zilnice", a scris pe Twitter oficialul citat, Mehdi Fazaeli.

Mesajul lui Fazaeli, care lucrează la un birou de comunicare al lui Khamenei, a fost transmis şi de agenţia de presă semioficială Fars.

Mesajul pare să fie un răspuns la informaţiile difuzate de o serie de organizaţii de ştiri, cu referire la o postare pe Twitter a unui jurnalist în limba arabă în sensul că ayatollahul şi-a transferat din îndatoriri fiului său, din motive de sănătate.

Khamenei este din 1989 liderul spiritual suprem în Iran, având ultimul cuvânt în problemele ţării. Starea sa de sănătate a dat naştere la numeroase speculaţii de-a lungul anilor.

Un oficial din sfera securităţii din Israel, care urmăreşte îndeaproape evenimentele din statul inamic Iran, a declarat pentru Reuters: "Suntem la curent cu aceste zvonuri şi le privim doar ca simple zvonuri".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale