Iranul a depăşit pragul de 5.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Iranul a depăşit pragul de 5.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Iranul, în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus, a depăşit pentru prima dată pragul de 5.000 de cazuri de infectări într-o singură zi, potrivit cifrelor oficiale anunţate marţi, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat că în ultimele 24 de ore au fost depistate 5.039 de persoane testate pozitiv la COVID-19, numărul total al cazurilor ajungând la 539.670 la nivel naţional.

"În prezent, răspândirea coronavirusului este în creştere în 12 provincii, inclusiv în Teheran, iar 9 provincii sunt în alertă", a declarat Ali Rabii, purtătorul de cuvânt al guvernului, într-o conferinţă de presă.

El le-a cerut concetăţenilor săi "să coopereze" pentru a încetini răspândirea virusului.

Republica islamică a anunţat mai multe recorduri de infectare şi de deces zilnice provocate de COVID-19 de la începutul lunii septembrie.

Marţi, autorităţile sanitare au raportat 322 de decese suplimentare, ceea ce ridică la 31.034 numărul morţilor în Iran, cea mai afectată ţară de pandemia de COVID-19 din Orientul Mijlociu.

Pentru a stopa noul coronavirus, Iranul a impus restricţii - dar niciodată o izolare generală - care au fost ridicate destul de rapid pentru a reînvia economia ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale