Iranul acuză Germania, care a interzis activitatea Hezbollah pe teritoriul său, că a cedat în faţa SUA şi Israelului

Iranul acuză Germania, care a interzis activitatea Hezbollah pe teritoriul său, că a cedat în faţa SUA şi Israelului

Iranul, care sprijină gruparea libaneză Hezbollah, a condamnat vineri decizia Germaniei de a interzice orice fel de activitate a mişcării şiite pe teritoriul său şi a calificat-o drept o măsură care "serveşte intereselor" SUA şi Israelului, informează EFE.

"Unele ţări din Europa adoptă atitudini fără să ţină cont de realităţile din regiune şi acordă atenţie doar obiectivelor maşinăriei de propagandă a regimului sionist şi a confuzului regim american", a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Abas Mousavi, care a calificat într-un comunicat de presă decizia adoptată joi de guvernul german drept "o lipsă crasă de respect faţă de guvernul şi naţiunea libaneze".

"Hezbollah este parte oficială şi legitimă din guvernul şi parlamentul acestei ţări şi a fost mereu un partid politic influent în contextul creării de stabilitate politică în această ţară", a insistat el.

Mousavi a mai subliniat că gruparea şiită se bucură de "un sprijin popular masiv în Liban şi în regiune" şi că a avut şi continuă să aibă "un rol cheie" în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI). Din acest motiv, oficialitatea iraniană a considerat imprudentă decizia Germaniei.

"Guvernul german trebuie să dea socoteală pentru consecinţele negative ale deciziei sale în lupta împotriva adevăratelor grupări teroriste din regiune", a concluzionat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…