Iranul amenință că va distruge aparatele de recunoaștere americane care îi survolează spațiul aerian

Iranul amenință că va distruge aparatele de recunoaștere americane care îi survolează spațiul aerian

Forțele aeriene ale Iranului au forțat un avion spion și o dronă de recunoaștere americane să-și schimbe cursul în apropierea spațiului aerian iranian în ultimele șase luni, a transmis duminică postul de televiziune iranian în limba arabă Al-Alam, citat de Xinhua.

Pe pagina web a postului de televiziune este citat totodată șeful apărării aeriene a țării, generalul de brigadă Farzad Esmaili, care declară că Iranul a avertizat un avion de recunoaștere de tip U2 la 21 martie. "Când pilotul acestui avion (U2) a fost avertizat în Strâmtoarea Hormuz, el a știut că a fost luat în vizor de două radare separate... și de sisteme de rachetă", a declarat generalul iranian.

Generalul Esmaili a mai spus că forțele aeriene iraniene au avertizat o dronă americană fără pilot de tip RQ-4 la 26 august.

"Nu vom permite unor astfel de aparate turbate să intre pe teritoriul nostru și, dacă este nevoie, nu vom ezita să le distrugem", a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Oficialitățile americane s-au plâns frecvent de ceea ce au numit interacțiuni nesigure și neprofesioniste ale forțelor maritime iraniene în Golf, în acest an, amintește Reuters. În schimb, autoritățile iraniene consideră că forțele sale acționează în limita drepturilor lor de a proteja apele teritoriale ale țării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

4 Așa o fi?

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu