Iranul avertizează Arabia Saudită în legătură cu trimiterea de trupe în Siria

Iranul avertizează Arabia Saudită în legătură cu trimiterea de trupe în Siria

Iranul a pus în gardă duminică Arabia Saudită în legătură cu trimiterea de trupe în Siria, după ce Riadul a anunțat că a desfășurat avioane de luptă în Turcia, la baza de la Incirlik, transmite AFP.

* Siria: Arabia Saudită a desfășurat avioane de luptă la baza de la Incirlik, anunță un înalt responsabil

"Nu vom permite, cu certitudine, ca situația din Siria să evolueze conform voinței "țărilor rebele". Vom lua deciziile necesare când va fi momentul", a declarat adjunctului șefului Statului Major al forțelor armate, generalul Massoud Jazayeri, la postul de televiziune iranian în limba arabă Al-Alam.

Responsabilul a răspuns astfel la întrebarea dacă Iranul va suplimenta numărul consilierilor militari în Siria în cazul trimiterii de trupe saudite în această țară.

"Teroriștii care se bat în Siria sunt oamenii Arabiei Saudite sau ai americanilor ori forțe reacționare din regiune. Din ce țară, dacă nu din Turcia, intră acești teroriști în Siria? Ce state, dacă nu țările reacționare arabe, îi susțin?", a continuat generalul Jazayeri.

"Astăzi, odată cu victoriile armatei siriene și forțelor populare, vor să trimită trupe în Siria, dar e vorba doar de un bluff și de un război psihologic", a adăugat el.

"Arabia Saudită a utilizat tot ceea ce îi stătea în putere și astăzi, nu doar în Siria, dar și în Yemen, a eșuat", a estimat generalul iranian.

Iranul, principalul sprijin regional al Siriei, susține financiar și militar regimul președintelui Bashar al-Assad, trimițând pe teren "consilieri militari" și voluntari care luptă alături de armata guvernamentală.

AGERPRES/(AS — editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...