Iranul dezvăluie o bază subterană suficient de mare pentru a adăposti avioane de luptă VIDEO

Iranul dezvăluie o bază subterană suficient de mare pentru a adăposti avioane de luptă VIDEO

Iranul a dezvăluit marţi o bază subterană a forţelor sale aeriene, denumită „Eagle 44", prima de acest tip suficient de mare pentru a adăposti avioane de luptă, informează Reuters, care citează agenţia de presă oficială IRNA.

Baza „Eagle 44" este capabilă să adăpostească şi să opereze avioane de luptă şi drone, subliniază IRNA, fără a preciza locaţia bazei, scrie Agepres.

Potrivit agenţiei de presă iraniene, aceasta este una dintre cele mai importante baze ale forţelor aeriene ale Iranului , construită adânc sub pământ şi găzduieşte avioane de luptă echipate cu rachete de croazieră cu rază de acţiune lungă.

În luna mai anul trecut, armata Iranului a dezvăluit existenţa unei alte baze subterane, care adăposteşte drone, în condiţiile în care această ţară caută să protejeze bunuri materiale de potenţiale atacuri aeriene întreprinse de principalul său inamic la nivel regional, Israelul.

Baza „Eagle 44"este suficient de mare pentru a adăposti avioane de luptă.Foto: Captură video Twitter

Orice atac asupra Iranului din partea inamicilor noştri, inclusiv Israel, va avea parte de un răspuns de la numeroasele noastre baze ale forţelor aeriene, inclusiv de la Eagle 44", a declarat şeful Statului Major iranian, Mohammad Bagheri, la televiziunea de stat.

Joia trecută, Iranul a acuzat Israelul de un atac cu drone asupra unei fabrici militare din apropierea oraşului Isfahan din centrul ţării.

Atacul a avut loc în contextul tensiunilor dintre Iran şi Occident din cauza activităţii nucleare a Teheranului şi a faptului că furnizează arme, între care şi „drone sinucigaşe" cu rază lungă, pentru războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

Israelul a anunţat de multă vreme că va lovi ţinte iraniene dacă diplomaţia nu va reuşi să ţină sub control programele nuclear sau de rachete ale Teheranului.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“