Iranul interzice vaccinurile anticoronavirus americane şi britanice

Iranul interzice vaccinurile anticoronavirus americane şi britanice

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a interzis vineri importul de vaccinuri anticoronavirus fabricate în SUA şi Marea Britanie, spunând că acestea ar putea servi la "contaminarea" ţării sale, relatează AFP.

"Sunt interzise importurile de vaccinuri produse în SUA sau Marea Britanie. Nu putem să avem deloc încredere în ele. Nu este imposibil ca ei să îşi dorească să contamineze alte naţiuni", se arată într-un mesaj al Ayatollahului Khamenei postat pe contul său de Twitter în engleză.

Prin urmare, sunt interzise în Iran vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford, care au fost lansate sau sunt pe punctul de a fi lansate în Europa şi SUA.


Foto: (c) SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT / EPA


"Dată fiind experienţa noastră cu sângele francez contaminat cu HIV, nici vaccinurile franceze nu sunt demne de încredere", se adaugă în mesajul liderului suprem iranian.

Dintre ţările din Orientul Apropiat şi Mijlociu, Iranul este cel mai puternic afectat de pandemia de noul coronavirus.

Afacerea sângelui contaminat este un mare scandal sanitar care a afectat Franţa în anii 1980-1990.

Mai multe sute de persoane din Iran au fost contaminate de virusul care produce SIDA în deceniul 1980 cu loturi de transfuzie de sânge din Franţa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina