Iranul livrează „sute de drone” Rusiei, care se confruntă cu rezistenţa armatei ucrainene, susţine Casa Albă VIDEO

Iranul livrează „sute de drone” Rusiei, care se confruntă cu rezistenţa armatei ucrainene, susţine Casa Albă VIDEO

„Informaţiile noastre indică faptul că guvernul iranian se pregăteşte să livreze Rusiei până la câteva sute de drone, printre care aparate de luptă, într-un timp foarte scurt", a argumentat Sullivan în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

Informaţiile „indică, de asemenea, că Iranul se pregăteşte să antreneze forţele ruse în utilizarea acestor drone, iar primele sesiuni de antrenament urmau să debuteze la începutul lui iulie", a mai afirmat consilierul prezidenţial, punctând că nu ştie dacă dronele au fost deja expediate de Teheran.

Dispozitivele iraniene au fost utilizate de rebelii houthi din Yemen „pentru a ataca Arabia Saudită", a mai adăugat el.

De asemenea, dronele au avut un rol important încă de la debutul „operaţiunii militare speciale” la 24 februarie, pentru operaţiuni de recunoaştere sau lansări de bombe.

Totodată, Sullivan a mai spus că invazia Ucrainei are „un cost uriaş” pentru Rusia care se confruntă cu probleme în întreţinerea muniţiei sale.

Un alt ajutor ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, a fost anunţat, vineri, de către Statele Unite. Ajutorul constă în furnizarea de arme cu o capacitate de precizie mai ridicată, printre care sisteme de rachete de artilerie HIMARS şi obuze cu precizie ridicată.

Conform consilierului prezidenţial, „Rusia şi-a ratat deja în mare măsură obiectivele în Ucraina”, care erau „cucerirea capitalei Kiev, distrugerea Ucrainei ca ţară, eliminarea identităţii ucrainene şi integrarea Ucrainei la Rusia".

„Obiectivul fundamental al strategiei noastre este să punem ucrainenii într-o poziţie cât mai puternică pe câmpul de luptă, astfel încât să fie într-o poziţie de forţă la masa negocierilor atunci când soseşte diplomaţia", a explicat Jake Sullivan, menţionat de AFP, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...