Iranul şi Rusia resping încercarea Statelor Unite de a extinde un embargou asupra armelor

Iranul şi Rusia resping încercarea Statelor Unite de a extinde un embargou asupra armelor

Miniştrii de externe ai Iranului şi Rusiei au respins marţi o încercare a Statelor Unite vizând acordul nuclear din 2015 pentru a extinde un embargou internaţional împotriva Teheranului asupra vânzărilor de arme, a informat agenţia oficială de presă IRNA, preluată de Xinhua.

Într-o convorbire telefonică, Mohammad Javad Zarif şi Serghei Lavrov au discutat despre ultimele evoluţii regionale, precum şi noul plan al SUA privind acordul nuclear, Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

"Zarif şi Lavrov au respins noul plan al SUA pentru JCPOA ca fiind impracticabil şi iluzoriu", notează IRNA.

În 2018, preşedintele american Donald Trump a retras unilateral Statele Unite din acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni financiare şi energetice Iranului sub "presiune maximă" pentru a obţine un nou acord nuclear.

Duminică, presa occidentală a relatat că secretarul de stat american Mike Pompeo "şi-ar fi însărcinat echipa să vină cu argumente juridice cu privire la modul în care Statele Unite sunt încă parte a acordului nuclear", pentru a utiliza pârghiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în vederea extinderii embargoului asupra armelor împotriva Iranului, care expiră în şase luni.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

2 Așa o fi?

3 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

4 Două femei, una frumoasă, una...

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina