Iranul șochează lumea fotbalului înainte de Mondiale: Decizie luată cu 75 de zile înainte de turneul final

Iranul șochează lumea fotbalului înainte de Mondiale: Decizie luată cu 75 de zile înainte de turneul final

Iranul s-a calificat la pas pentru CM 2022 însă, după această performanță, fotbalul din această țară s-a lovit de un șir interminabil de decizii incredibile.

Carlos Queiroz e noul selecționer al Iranului. FOTO: MEHR

În primul rând, până acum o săptâmănă, conducerea federației a fost una interimară. Într-un final, Mehdi Taj a câștigat alegerile de marțea trecută. Prima sa decizie majoră a venit astăzi: îndepărtarea selecționerului croat, Dragan Skočić (54 de ani). În locul său a fost instalat portughezul Carlos Queiroz (69 de ani).

Ceea ce e șocant e că Skočić tocmai a fost demis pentru a doua oară, în ultimele luni! Croatul fusese dat la o parte și în luna iulie de conducerea interimară a federației! Atunci însă, a fost repus în funcție, după o săptămână!

Skočić a fost numit selecționer al Iranului, în februarie 2020, într-un moment în care echipa națională avea șanse mici de a prinde CM 2022. Cu Skočić pe bancă, Iranul a defilat în preliminarii, însă s-a spus mereu că atmosfera din lot era tensionată, mulți jucători fiind de părere că Skočić n-are calitatea necesară pentru a fi selecționer. Ce-i drept, CV-ul croatului include doar echipe mici, de mâna a treia și a patra.

Carlos Queiroz a mai fost selecționerul Iranului, în perioada 2011-2019. Cu el pe bancă, Iranul s-a calificat pentru CM 2014 și CM 2018 și a avansat până în semifinalele Cupei Asiei din 2019.

După plecarea din Iran, Queiroz a avut rezultate slabe, atât ca selecționer al Columbiei, cât și în calitate de selecționer al Egiptului, cu ultima națională ratând calificarea la CM 2022 după barajul pierdut cu Senegal, după executarea loviturilor de departajare.

La CM 2022, Iranul se află în grupa B, alături de Anglia, Țara Galilor și SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...