Iranul trimite rachete Rusiei. Ucraina spune că nu are cu ce să le doboare

Iranul trimite rachete Rusiei. Ucraina spune că nu are cu ce să le doboare

Iranul se pregătește să trimită aproximativ 1.000 de arme în Rusia, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și drone de atac. Moscova va folosi toate acestea în războiul împotriva Ucrainei, informează CNN, citând oficialii occidentali care monitorizează programul iranian de dezvoltare a armelor. Noile provizii pentru armata rusă prezintă un interes deosebit. Pentru că este pentru prima dată când Teheranul va trimite Moscovei rachetele sale avansate de înaltă precizie, care pot crește capacitățile Rusiei pe câmpul de luptă.

Drone Mohajer 6 urmează să fie trimise de Iran Rusiei FOTO Profimedia

Iranul a trimis în Rusia aproximativ 450 de drone, a căror utilizare a provocat deja pagube semnificative Ucrainei. Oficialii ucraineni spun că doar săptămâna trecută au fost doborâte peste 300 de drone iraniene. Noua livrare va fi un impuls major pentru sprijinul iranian pentru efortul de război al Rusiei. CNN scrie că încă nu se știe când exact Rusia va primi un nou lot de arme. Cu toate acestea, cu siguranță se va întâmpla înainte de sfârșitul anului.

Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus că rachetele balistice pe care Rusia le va primi de la Iran vor fi probabil plasate la granița de nord a Ucrainei. În timpul ultimului briefing , el a avertizat că în prezent Ucraina nu are nicio protecție împotriva lor.

"Vom folosi toate mijloacele de protecție împotriva acestor rachete. Probabil că vor fi plasate în nordul Ucrainei, de unde pot fi lansate în așa fel încât să amenințe întreaga Ucraină", a explicat Ignat. "O rachetă are un raza de acțiune de 300 km, o altă rachetă are o rază de acțiune de 700 km. În fața acestor rachete balistice nu avem o apărare eficientă. Este teoretic posibil să le doborâm, dar de fapt este foarte dificil să facem acest lucru cu mijloacele pe care le avem avem la dispoziție.”

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a menționat că Ucraina are acum echipamente de apărare antiaeriană, iar pentru doborârea acestor rachete sunt necesare sisteme antirachete.

Șeful serviciilor de informații al armatei, Kirilo Budanov, a avertizat că Rusia ar putea începe să folosească rachete balistice iraniene împotriva Ucrainei încă din noiembrie. El a adăugat că aceste arme pot deveni o amenințare serioasă deoarece, spre deosebire de cele rusești, aceste rachete sunt mai precise.

La începutul lunii noiembrie, Iranul intenționează să trimită în Rusia un lot de peste 200 de drone de luptă a informat ministerul Apărării al Ucrainei. Acestea sunt drone Shahed-136, Mohajer-6 și Arash-2. Potrivit informațiilor ucrainene, UAV-urile vor fi livrate prin Marea Caspică în portul Astrahan.

Dronele vor ajunge în Federația Rusă în stare dezasamblată. Apoi, pe teritoriul Rusiei, acestea vor fi asamblate, revopsite și, de asemenea, puse marcaje rusești, în special „Geranium-2”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?