Iranul trimite un răspuns la propunerile UE privind acordul nuclear

Iranul trimite un răspuns la propunerile UE privind acordul nuclear

ISNA susţine că răspunsul părţii iraniene a fost transmis Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, care a prezentat negociatorilor proiectul său de acord privind restabilirea Planului de acţiune global comun (JCPOA) la începutul lunii august. Potrivit sursei agenţiei, Teheranul se aşteaptă să primească un răspuns de la Bruxelles în termen de două zile.

Luni, ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian a declarat că Teheranul va oferi un răspuns scris negociatorului acordului nuclear al UE Enrique More cu privire la propunerile părţii europene înainte de miezul nopţii, ora locală (22:30, ora Bucureştiului).

Pe 11 august, The Wall Street Journal a raportat că diplomaţii UE au elaborat textul final al unui document pentru a restabili acordul nuclear cu Republica Islamică. Potrivit acestor informaţii, Bruxelles-ul a oferit Teheranului concesii privind investigarea materialului nuclear descoperit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a cărui origine nu a explicat partea iraniană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”