Irina Begu e în turul 3 la Roma, după ce a beneficiat de două retrageri în câteva ore

Irina Begu e în turul 3 la Roma, după ce a beneficiat de două retrageri în câteva ore

România are reprezentare serioasă în turul 3 la Roma, unde au ajuns trei dintre jucătoarele noastre: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian. Prima dintre ele a făcut-o azi, beneficiind de retragerile a două adversare.

Irina Begu e în turul 3 la Internaționalele Italiei. Foto EPA EFE

Inițial, Irina Begu trebuia să evolueze în turul 2 contra favoritei numărul 4, Elena Rybakina. Kazaha a anunțat, cu doar o oră înainte de startul partidei, că o accidentare o împiedică să joace. A fost înlocuită repede de organizatori cu franțuzoaica Oceane Dodin (73 WTA), care pierduse în ultimul tur al calificărilor.

Românca, aflată pe locul 161 WTA, a început slab partida, adversara făcând rapid 2-0. A urmat o serie de 5 game-uri la rând ale Irinei, din care trei pe serviciul lui Dodin, sportiva franceză declarând forfait la 5-2. Dacă în primul tur, Begu avusese parte de un meci disputat pe parcursul a două zile, din cauza ploii, acum ea a rezolvat partida în doar 29 de minute.

Și-a asigurat un premiu de 30.435 de euro

Jucătoarea noastră a ajuns astfel în turul 3 al turneului de 1000 de puncte de la Roma, asigurându-și un cec de 30.435 de euro şi 65 de puncte WTA, cu care va face un salt important în clasament, de circa 20 de poziții.

În continuare, Irina Begu se va duela pentru un loc în optimile de finală cu favorita numărul 27, Elinse Mertens. Cele două sportive s-au înfruntat până acum de patru ori, belgianca având 3-1. În singurul meci disputat pe zgură, la Istanbul 2017, Mertens s-a impus cu un dublu 6-1. Ultima confruntare directă a fost câștigată de jucătoarea noastră, în trei seturi, la US Open 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...