Irina Begu se retrage de la Australian Open și îi face loc Emmei Răducanu pe tabloul principal

Irina Begu se retrage de la Australian Open și îi face loc Emmei Răducanu pe tabloul principal

Primul turneu de Grand Slam al sezonului începe la Melbourne duminică, 14 ianuarie. Australian Open va porni la drum fără câteva dintre jucătoare cu nume, printre care și Irina Begu.

Irina Begu, nevoită să se retragă de la Australian Open . Foto Getty images

Românca a anunțat că nu va juca la turneul de la Antipozi, unde era calificată direct pe tabloul principal, alături de Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Asta după ce participase de 12 ori consecutiv la Australian Open, însă o accidentare o ține în afara terenului încă din luna august.

Alături de ea se află mai multe jucătoare importante care nu vor juca la AO, printre care finalista de la Roland Garros Karolina Muchova, dubla campioană de la Wimbledon Petra Kvitova - însărcinată cu antrenorul ei -, a lui Caty McNally şi acum Lauren Davis. Acestă situație face ca Emma Răducanu să nu mai fie nevoită să joace în calificări.

Emma, victorioasă în primul meci al sezonului

Campioana US Open 2021 a intrat pe tabloul principal de la Australian Open, , chiar dacă se află în prezent pe locul 301. Emma Răducanu nu a evoluat din cauza unor accidentări începând cu luna aprilie, dar a revenit în competiţie cu o victorie marţi, la ASB Classic de la Auckland, în faţa Gabrielei Ruse.

La data limită de înscriere la Australian Open, în decembrie, clasamentul protejat al lui Răducanu nu era suficient de ridicat pentru a-i asigura intrarea directă pe tablou, dar odată cu retragerile amintite britanica de origine română va scăpa de calificări.

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au acces direct pe tabloul principal în urma clasamentului. Pe lângă ele, România va avea alte patru reprezentante și în calificări: Gabriela Ruse, Irina Bara, Miriam Bulgaru și Andreea Mitu vor încerca să acceadă în turul I al competiției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?