Irina Radu, preşedintele CA al TVR, se apără: Nu a fost cenzură; interviul cu Dacian Cioloş va fi planificat la o altă dată - VIDEO

Irina Radu, preşedintele CA al TVR, se apără: Nu a fost cenzură; interviul cu Dacian Cioloş va fi planificat la o altă dată - VIDEO

Preşedinte CA al TVR, Irina Radu, a respins, luni, după o întrevedere cu membri ai Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, acuzaţiile de cenzură primite pentru că TVR nu a difuzat un interviu cu premierul Dacian Cioloş, susţinând că interviul va fi planificat la o altă dată.

Irina Radu, preşedintele CA al TVR, se apără: Nu a fost cenzură; interviul cu Dacian Cioloş va fi planificat la o altă dată

”Da, mi-am dat OK-ul pe această decizie şi am dat şi explicaţiile. Cred că se văd destul de clar din comunicat. (...) Cenzură... Toate televiziunile au titrat: «Cenzură la TVR». Cenzură nu asta înseamnă. Cenzură înseamnă să interzici să apară ceva, nu să planifici la o altă dată difuzarea sau să dai dintr-un interviu 10 minute, iar 30 tăiate. Aia înseamnă cenzură! Aşa s-a vorbit despre o altă planificare şi nu înţelegem de ce neapărat trebuie să întrebe lumea când dăm, de ce dăm, de ce nu dăm. Asta mie, ca jurnalist, îmi crează suspiciuni”, a declarat Irina Radu după audierile din Parlament.

Ea a mai spus că difuzarea interviului candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, din 2014, la Viaţa satului, a fost o eroare.

"Trebuie să repetăm aceleaşi probleme? Eu nu eram preşedinte atunci, era altcineva, dar ţin minte ce s-a întâmplat. Chiar acel preşedinte a spus la un post de televiziune că are părerea că TVR a luat o decizie bună", a menţionat Radu.

Ea a caracterizat audierea din Parlament ca fiind o "discuţie constructivă".

"Am explicat conjunctura, de ce ne-am îndreptat şi am luat această decizie. Am subliniat, nu-mi place să mă laud, dar uneori e necesar, am întrebat dacă în cele 15 luni s-a plâns cineva vis-a-vis de echilibrul meu, de felul în care am tratat partidele sau persoanele din politică. Nu văd de ce ar fi acum suspiciuni dintr-odată. Pe de altă parte, ca plus, cred că ne-am dat cu toţii seama că trebuie schimbată legislaţia privind tratamentul personalităţilor în campania electorală. Din punctul meu de vedere ar trebui făcute precizări mult mai clare, pentru că această situaţie a dlui premier Cioloş e fără precedent. Nu candidează, dar se află pe afişe, în spoturi şi aşa mai departe", a conchis şeful TVR.

Preşedintele CA al TVR Irina Radu a fost audiată luniîn Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, solicitarea fiind făcută în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş.

Înainte de a merge în biroul preşedintelui Comisiei de cultură, preşedintele CA al TVR a intrat în biroul liderului deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, unde a stat câteva minute. Ulterior, Irina Radu şi Florin Pâslaru au mers împreună la audieri.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”