Israel: Audierea în procesul de corupţie contra lui Benjamin Netanyahu, stabilită pentru 8 februarie

Israel: Audierea în procesul de corupţie contra lui Benjamin Netanyahu, stabilită pentru 8 februarie

Audierea în care premierul israelian Benjamin Netanyahu urma să compară în această săptămână a fost fixată pentru data de 8 februarie, după ce a fost amânată din cauza carantinei instituite pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat luni poliţia israeliană, transmite AFP.

Netanyahu a fost inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare, o premieră pentru un şef al executivului israelian aflat în timpul mandatului. Procesul s-a deschis în mai 2020 şi până acum lui Benjamin Netanyahu doar i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Şeful guvernului israelian urma să se prezinte în faţa judecătorilor pe 13 ianuarie pentru a prezenta răspunsul său oficial la acuzaţiile formulate, pe care în luna mai le-a calificat drept 'ridicole'.

Vineri, Tribunalul districtual din Ierusalim a indicat că, având în vedere numărul participanţilor la audiere şi carantina, audierea prevăzută pentru 13 ianuarie 2021 este anulată. Ea va avea loc la 8 februarie, a anunţat luni tribunalul.

Administraţia judiciară din Israel a indicat că audierile ar trebui să fie amânate pe cât posibil până la finalul carantinei, prevăzută pentru 21 ianuarie.

Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani dintre care 14 la putere, este acuzat că a primit cadouri în valoare de 700.000 de şekeli (180.000 de euro), sub formă de ţigări, şampanie şi bijuterii, din partea unor oameni de afaceri bogaţi în schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Unul dintre dosare, deosebit de sensibil, ar implica favoruri financiare pentru un director general al unei companii de telecomunicaţii, în schimbul unei imagini favorabile în publicaţia Yediot Aharonot. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...