Israel: Avocatul premierului Benjamin Netanyahu va fi inculpat pentru spălare de bani

Israel: Avocatul premierului Benjamin Netanyahu va fi inculpat pentru spălare de bani

Procurorul general al Israelului şi-a anunţat joi intenţia de inculpare a lui David Shimron, avocatul personal al premierului Benjamin Netanyahu, pentru spălare de bani în scandalul achiziţionării de submarine de la compania germană ThyssenKrupp, transmite AFP.

Într-un comunicat, Ministerul Justiţiei a precizat că vor fi inculpaţi, de asemenea, omul de afaceri Michael Ganor, care a acţionat în calitate de reprezentant al companiei germane în Israel, şi Eliezer Marom, fost şef al Forţelor navale israeliene.

''Procurorul general a decis urmărirea lui Michael Ganor, agent al şantierului naval ThyssenKrupp în Israel, a lui Eliezer Marom, fost şef al marinei israeliene, a lui David Sheran, fost şef de cabinet al premierului, a fostului ministru Eliezer Zandberg şi a avocatului David Shimron'', a indicat Ministerul Justiţiei.

Scandalul, numit ''Submarine Affair'' în presa israeliană, a izbucnit după ce s-a aflat că David Shimron, avocatul personal şi vărul lui Netanyahu, a fost contactat de către Miki Ganor, reprezentantul din Israel al grupului industrial german ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

În octombrie 2016, Netanyahu a semnat un acord-cadru pentru achiziţionarea de nave de la ThyssenKrupp, în pofida opiniei contrare a ministrului apărării Moshe Yaalon şi a altor oficiali militari israelieni. În luna iulie, poliţia i-a arestat pe Avriel Bar-Yosef, fost adjunct al şefului Consiliului de Securitate Naţională israelian, şi pe Eliezer Marom, fost comandant al Forţelor navale israeliene, care au negat orice implicare în acest scandal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro