Israel: Gantz va fi plasat sub protecţie sporită după ameninţări pe internet

Israel: Gantz va fi plasat sub protecţie sporită după ameninţări pe internet

Benny Gantz, principalul rival al premierului israelian Benjamin Netanyahu, va fi plasat sub protecţia sporită a statului în urma unor ameninţări pe internet, a anunţat Shin Beth, serviciul de securitate internă, citat miercuri de France Presse.

"Prim-ministrul a aprobat recomandarea Shin Beth de a asigura protecţie sporită dlui Gantz", a declarat marţi serviciul de securitate.

Această decizie nu a fost încă aprobată de o comisie independentă de securitate.

Protecţia lui Gantz, liderul partidului centrist "Alb-Albastru", a fost asigurată până acum de serviciul de securitate al parlamentului şi deja consolidată după ce politicianul a fost insultat şi ameninţat exprimându-şi dorinţa de a forma un guvern cu sprijinul partidelor arabe israeliene.

Gantz a postat sâmbătă pe Twitter un mesaj în care se spune că el "ar trebui asasinat ca Rabin", referindu-se la asasinarea prim-ministrului laburist Yitzhak Rabin în 1995 de către un extremist evreu, după o campanie de ură împotriva sa a unei părţi a dreptei israeliene, condusă atunci de Netanyahu.

Benjamin "Netanyahu, opreşte această incitare la violenţă, să nu spui că nu erai la curent" cu ameninţările online, a comentat Gantz pe Twitter.

În Israel, doar şapte persoane, dintre care liderul opoziţiei, primesc automat protecţia Shin Beth.

Gantz, al cărui partid s-a clasat pe locul al doilea în alegerile parlamentare din 2 martie după Likud (dreapta) al lui Netanyahu, nu este şeful opoziţiei, deoarece acest titlu poate fi atribuit doar după formarea unui guvern.

Israelul este condus de un guvern de tranziţie de peste un an după ce două scrutine precedente nu au condus la formarea unui cabinet.

Gantz şi Netanyahu negociază în prezent în încercarea de aduna parlamentari la blocurile lor după ce niciunul dintre ei nu a reuşit să obţină sprijinul a 61 de parlamentari, pragul necesar pentru formarea unui guvern.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...