Israel: Încep testele pe oameni ale vaccinului împotriva COVID-19; şcolile se redeschid treptat

Israel: Încep testele pe oameni ale vaccinului împotriva COVID-19; şcolile se redeschid treptat

Israelul a demarat duminică testele pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19, care, dacă studiile vor avea succes, ar putea fi gata pentru utilizarea de către publicul larg până la finalul verii viitoare, informează Reuters.

Optzeci de voluntari vor lua iniţial parte la teste, număr care va fi extins până la 960 de persoane în decembrie. Dacă testele se vor desfăşura cu succes, o a treia etapă, la care vor participa 30.000 de voluntari, este programată pentru aprilie-mai.

''Suntem pe ultima sută de metri'', a precizat Shmuel Shapira, directorul general al Institutului israelian pentru cercetare biologică.

Institutul, administrat de Ministerul Apărării, a demarat testele pe animale pentru vaccinul său ''BriLife'' în martie şi a anunţat în urmă cu o săptămână că a primit avizele legale pentru a trece la etapa următoare.

Shmuel Yitzhaki, directorul departamentului de biologie din cadrul institutului, a declarat pentru Reuters că, dacă lucrurile merg bine, vaccinul ar putea ajunge la populaţie până la sfârşitul verii viitoare.

În timp ce primul lot de voluntari a primit potenţialul vaccin, pe teritoriul ţării, elevii de şcoală primară au revenit la cursuri după finalizarea celei de-a doua perioade de izolare la nivel naţional.

Restricţiile impuse în Israel, ţară cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, sunt ridicate treptat după o scădere constantă a ratei de infectări zilnice.

Elevii din ciclul primar au fost primii care au revenit la şcoală duminică. Copiii de vârste mai mari învaţă încă de acasă.

Guvernul a aprobat de asemenea redeschiderea în mai multe etape a afacerilor şi activităţilor recreative.

Israelul a raportat vineri 674 de cazuri - în scădere de la un vârf de peste 9.000 atins în urmă cu câteva săptămâni. Au fost raportate 2.541 de decese asociate pandemiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro