Israel: Interogatoriul premierului Benjamin Netanyahu, suspectat că a primit "cadouri ilegale", s-a încheiat (poliția)

Israel: Interogatoriul premierului Benjamin Netanyahu, suspectat că a primit "cadouri ilegale", s-a încheiat (poliția)

Poliția israeliană l-a interogat luni timp de trei ore la reședința sa din Ierusalim pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, suspectat că a primit "cadouri ilegale", a informat o purtătoare de cuvânt a poliției într-un comunicat, transmite AFP.

"Niciun alt detaliu nu poate fi oferit în acest stadiu", a precizat documentul.

Poliția israeliană a început interogarea lui Netanyahu, suspectat că ar fi primit "cadouri ilegale" de la oameni de afaceri

Poliția israeliană a început să-l interogheze, luni seara, pe premierul Benjamin Netanyahu, suspectat că ar fi primit "cadouri ilegale" de la oameni de afaceri, informează AFP.

Radioul public israelian a precizat că trei anchetatori au sosit în jurul orei locale 18:30 (16:30 GMT) la reședința lui Netanyahu, situată într-un cartier luxos din centrul Ierusalimului. Interogatoriul ar urma să dureze mai multe ore, potrivit presei israeliene.

Polițiștii sosesc la locuința lui Benjamin Netanyahu din Ierusalim.

Mass-media din Israel au dezvăluit că antreprenori israelieni și străini i-ar fi oferit lui Netanyahu cadouri de o valoare estimată la mai multe zeci de mii de dolari, iar dacă aceste acuzații de confirmă, premierul israelian ar putea fi condamnat pentru "abuz de încredere".

Presa israeliană a relatat de asemenea despre existența unui al doilea dosar, care ar putea presupune acuzații de corupție mai grave, însă fără a oferi detalii.

Polițiștii sosesc la locuința lui Benjamin Netanyahu din Ierusalim.

În mesaje postate pe pagina sa de Facebook, Netanyahu a respins luni orice implicare a sa în acțiuni ilegale, acuzându-i pe opozanții săi politici, precum și unele mass-media, că vor "să-l înlăture nu prin alegeri, cum prevede democrația", ci montând o campanie împotriva sa.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, premierul Netanyahu, la putere din 2009, rămâne omul politic pe care israelienii îl consideră cel mai apt de a conduce țara.

Justiția israeliană poate avea "mână grea" în afaceri de corupție. Predecesorul lui Netanyahu în funcția de premier, Ehud Olmert, ispășește din februarie 2016 o pedeapsă de 19 luni închisoare pentru luare de mită.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...