Israel: Netanyahu le cere parlamentarilor să se opună premierului desemnat Naftali Bennett

Israel: Netanyahu le cere parlamentarilor să se opună premierului desemnat Naftali Bennett

Premierul în exerciţiu israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut joi parlamentarilor să se opună noului guvern desemnat, ce ar urma să fie condus de Naftali Bennett, transmite dpa.

Într-o postare pe Twitter, Netanyahu l-a criticat dur pe Bennett, din partidul ultraradical de dreapta Yamina.

''Toţi membrii Knesset-ului (parlamentul) aleşi cu voturi ale extremei drepte trebuie să se opună acestui periculos guvern de extremă stânga'', a scris Benjamin Netanyahu.

''Bennett a vândut Negev către Ra'am'', a adăugat el, referindu-se la deşertul Negev, din sudul Israelului, şi la partidul arab israelian Ra'am care urmează să intre în guvernul de coaliţie pentru prima dată.

Acordul de coaliţie include o clauză cu privire la stoparea distrugerii clădirilor ilegale din deşertul Negev, care vizează în special satele de beduini.

Viitorul guvern de coaliţie israelian, format din opt partide, are nevoie de aprobarea cu majoritate simplă din partea parlamentului. Data şedinţei parlamentului consacrate acestui vot nu a fost încă stabilită.

Miercuri seară, liderul partidului Yesh Atid (Există un viitor), Yair Lapid, l-a informat pe preşedintele Reuven Rivlin că a format o coaliţie de opt partide din toate taberele politice şi care se bazează pe 61 dintre cele 120 de locuri în Knesset.

Conform acordului, Naftali Bennett va deţine funcţia de premier în primii doi ani, urmând să fie înlocuit de Yair Lapid pentru ceilalţi doi ani ai mandatului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”