Israel: Netanyahu le cere parlamentarilor să se opună premierului desemnat Naftali Bennett

Israel: Netanyahu le cere parlamentarilor să se opună premierului desemnat Naftali Bennett

Premierul în exerciţiu israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut joi parlamentarilor să se opună noului guvern desemnat, ce ar urma să fie condus de Naftali Bennett, transmite dpa.

Într-o postare pe Twitter, Netanyahu l-a criticat dur pe Bennett, din partidul ultraradical de dreapta Yamina.

''Toţi membrii Knesset-ului (parlamentul) aleşi cu voturi ale extremei drepte trebuie să se opună acestui periculos guvern de extremă stânga'', a scris Benjamin Netanyahu.

''Bennett a vândut Negev către Ra'am'', a adăugat el, referindu-se la deşertul Negev, din sudul Israelului, şi la partidul arab israelian Ra'am care urmează să intre în guvernul de coaliţie pentru prima dată.

Acordul de coaliţie include o clauză cu privire la stoparea distrugerii clădirilor ilegale din deşertul Negev, care vizează în special satele de beduini.

Viitorul guvern de coaliţie israelian, format din opt partide, are nevoie de aprobarea cu majoritate simplă din partea parlamentului. Data şedinţei parlamentului consacrate acestui vot nu a fost încă stabilită.

Miercuri seară, liderul partidului Yesh Atid (Există un viitor), Yair Lapid, l-a informat pe preşedintele Reuven Rivlin că a format o coaliţie de opt partide din toate taberele politice şi care se bazează pe 61 dintre cele 120 de locuri în Knesset.

Conform acordului, Naftali Bennett va deţine funcţia de premier în primii doi ani, urmând să fie înlocuit de Yair Lapid pentru ceilalţi doi ani ai mandatului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește