Israel: Premierul Netanyahu a cerut armatei să continue ''loviturile masive'' în ripostă la rachetele lansate din Gaza

Israel: Premierul Netanyahu a cerut armatei să continue ''loviturile masive'' în ripostă la rachetele lansate din Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut duminică armatei să continue ''loviturile masive'' împotriva unor obiective aparţinând grupărilor Hamas şi Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, în răspuns la tirurile de rachetă lansate de pe teritoriul palestinian, informează AFP.

"Am dat instrucţiuni armatei să continue loviturile masive împotriva elementelor teroriste din Fâşia Gaza şi am ordonat întărirea dispozitivelor de tancuri, artilerie şi trupe desfăşurate în jurul Fâşiei Gaza", a declarat Netanyahu în consiliul de miniştri, potrivit serviciului său de presă.

Potrivit armatei israeliene, militanţi palestinieni au lansat începând de sâmbătă circa 430 de rachete către ţinte israeliene, iar tirurile continuau duminică dimineaţa. În răspuns, Israelul a desfăşurat raiduri aeriene împotriva unor obiective din Gaza. Circa 200 de astfel de ţinte, inclusiv cartierul general al Hamas, au fost atinse începând de sâmbătă.

Această escaladare a tensiunilor a survenit după ce patru palestinieni au fost ucişi şi 51 răniţi în ciocniri cu forţele israeliene la frontiera teritoriului palestinian, vineri, în contextul protestelor antiisraeliene săptămânale din estul Fâşiei Gaza.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a respins pe de altă parte duminică orice responsabilitate a trupelor israeliene pentru decesul unei femei însărcinate din Gaza şi al bebeluşului ei de 14 luni, atribuit de Ministerul palestinian al sănătăţii unui raid israelian împotriva unei facilităţi militare israeliene aflate în apropiere de locuinţa femeii.

"Suntem 100% siguri că nu au fost armele armatei israeliene", a declarat purtătorul de cuvânt Jonathan Conricus, citând "informaţii din diferite surse" conform cărora cei doi au fost ucişi de o rachetă lansată de Hamas care şi-a greşit ţinta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale