Israel: Procuratura amână până după alegeri decizia privind inculparea premierului Netanyahu

Israel: Procuratura amână până după alegeri decizia privind inculparea premierului Netanyahu

Ministerul Justiţiei din Israel a anunţat luni că premierul Benjamin Netanyahu va fi audiat şi eventual inculpat de procurori abia după alegerile din 9 aprilie, transmite Reuters.

Procurorul general al Israelului a anunţat pe 28 februarie că intenţionează să îl acuze pe Netanyahu de luare de mită, fraudă şi abuz de încredere, dar inculparea depinde de rezultatul audierii obligatorii a suspectului, prevăzută de procedura legală.

"Procurorul general (...) a decis să accepte cererea avocaţilor premierului de a amâna prezentarea materialelor de anchetă în dosarele legate de premier până după data alegerilor", a informat ministerul justiţiei. Comunicatul precizează şi că solicitarea lui Netanyahu a fost motivată de teama că materialul probator ar putea ajunge la presă, ceea ce ar putea influenţa opiniile electoratului.

Audierea nu va avea loc mai târziu de 10 iulie, a făcut cunoscut ministerul.

Benjamin Netanyahu este suspectat că a acceptat cadouri în valoare de 264.000 de dolari de la mai mulţi oameni de afaceri şi că a acordat favoruri cu scopul de a beneficia de o imagine favorabilă într-un ziar israelian şi pe un site de internet. Premierul a negat toate acuzaţiile.

Pedeapsa pentru mită poate ajunge la 10 ani de închisoare, iar cea pentru fraudă şi abuz de încredere la trei ani.

Sondajele de opinie din Israel indică o competiţie electorală strânsă între Likud - partidul de dreapta al premierului - şi alianţa de centru-stânga condusă de fostul comandant al forţelor armate israeliene Benny Gantz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro