Israel, protest înaintea meciului cu România. Ce a deranjat federația din Țara Sfântă

Israel, protest înaintea meciului cu România. Ce a deranjat federația din Țara Sfântă

Israel începe duminică un tur de forță prin care încearcă să ajungă la Euro 2024 în detrimentul ”tricolorilor”. Kosovo, Elveția, România și Andorra sunt cele patru adversare pe care naționala din Țara Sfântă le întâlnește pe parcursul a doar 10 zile.

Manor Solomon și federația israeliană, protest împotriva Instagram. Foto X

Până la startul acestei perioade de foc , israelienii se războiesc cu Meta, compania deținătoare a rețelei de socializare Instagram, pe care o acuză că pune pumnul în gură fotbaliștilor lui Alon Hazan. Concret, contul lui Manor Solomon a fost suspendat, israelienii susținând că din cauza postările sale pro-Israel. Asociația Israeliană de Fotbal a creat o „campanie” împotriva cunoscutei platforme și chiar a cerut boicotarea acesteia.

Forul din Țara Sfântă a postat o poză în care fotbalistul de la Tottenham are gura acoperită cu bandă adezivă, la care a adăugat comentariul ”Adevărul, tot adevărul și numai adevărul. Așa să ne ajute Dumnezeu”. „Asociația Israeliană de Fotbal și-a exprimat consternarea față de rețeaua de socializare Instagram, după ce a suspendat contul lui Manor Solomon. Instagram a suspendat contul la începutul acestei săptămâni, după ce Solomon și-a exprimat sprijinul pentru Forțele de ocupație israeliene (IOF) în campania în curs împotriva Gazei.

Instagram susține că a fost o greșeală

Asociația de Fotbal a publicat o fotografie pe contul său oficial de pe platforma „X”, cunoscută anterior ca Twitter, cu poza lui Solomon cu gura lipită pe care scria: „Adevărul, tot adevărul și numai adevărul. Așa să ne ajute Dumnezeu” împreună cu o siglă Instagram și un apel de boicotare a platformei.

Solomon a recăpătat accesul la contul său miercuri după-amiază, după ce Tottenham i-a contactat pe cei de la Meta, compania-mamă a Instagram. Meta a negat că contul lui Solomon a fost suspendat ca urmare a oricăreia dintre postările sale, ci a fost șters din greșeală și a fost restaurat rapid”, au scris cei de la royanews.tv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat